Lynda.com pregled

Ako vas zanima učenje kodiranja i želite koristan resurs koji vas može naučiti o JavaScript-u, PHP-u, CSS-u i mnogim drugim, Lynda.com je možda upravo ono što ste tražili. Kao što je izbor urednika PCMaga za mrežno učenje, obuka za programere na mreži ne postaje puno bolja od Lynda.com.


Osnovani 1995. godine od Brucea Heavina i Lynde Weinman, Lynda.com je jedan od originalnih inovatora mrežnog usavršavanja u tehnologiji. Od tada su se na scenu pojavili drugi programi za internetsku obuku poput Codecademy i Treehouse, no opsežna biblioteka Lynda.com sa stotinama video tečaja za kodiranje i razvoj programera i dalje je čini jednim od najpopularnijih i najcjenjenijih resursa za obuku programera na Web danas.

S popisom klijenata koji se sastoji od vlada, velikih tvrtki i preko milijun kodirajućih programera i programera iz cijelog svijeta, Lynda.com je bez sumnje jedan od najboljih dostupnih internetskih resursa za obuku. Međutim, s obzirom da postoje i druge opcije koje nude dubinsku obuku kodiranja, pogledajmo Lynda.com i nadamo se da ćemo vam pomoći da odlučite jesu li njeni tečajevi kodiranja prikladni za vas.

Pojedinosti o treningu kodiranja Lynda.com

Lynda.com nudi video tečajeve za brojne predmete, u rasponu od Photoshopa i Dreamweavera do upravljanja projektima i internetskog marketinga, ali opsežna obuka za kodiranje web mjesta može se naći u odjeljku “Obuka za programere”. U ovom ćete odjeljku pronaći mnoštvo treninga koji pokrivaju sve, od razvoja aplikacija i web do dizajna igara. Zapravo postoje tečajevi za svaki kodni jezik, uključujući:

• HTML
• Java
• JavaScript
• PHP
• CSS
• C++
• Python
• Ruby
• Android
• iOS

Kao što ovaj popis jasno pokazuje, knjižnica za obuku Lynda.com uistinu je potpuni resurs za učenje za trenutne i perspektivne programere. Najbolje od svega je što se svaki tjedan dodaju novi tečajevi.

Lynda.com tečajevi

Umjesto da vam pruže jedan dugi videozapis za drugim, što otežava dobivanje potrebnih informacija, stručni instruktori na Lynda.com podijelili su svaki tečaj na niz kratkih i slatkih videozapisa u stilu tutorijala.

Uobičajeni tečaj kodiranja sadrži oko 40 videozapisa grupiranih u poglavlja. Sami videozapisi sadrže akciju uživo, snimke zaslona i pametne ploče. Takođe su osmišljeni da savršeno imaju smisla, tako da možete prijeći na videozapis koji je potreban, a ne proći kroz cijeli tečaj. Osim sjajnih struktura tečaja, tečajeve Lynda.com proizvode stvarni profesionalci koji vježbaju ono što podučavaju, a ne samo govoreći glave i plaćeni glumci poput nekih drugih mrežnih stranica za obuku.

Iako je cijena pretplate od 25 dolara za Lynda.com smiješno niska, postoje i besplatni video odjeljci koji vam omogućuju pregled tečaja prije prijave. Postoje čak i besplatni video transkripti i uzorke datoteka koje vas omogućuju da dobro započnete.

Budući da je najbolji način učenja zapravo učiniti, mnogi tečajevi kodiranja pronađeni u odjeljku “Obuka za programere” tvrtke Lynda.com stavljaju naglasak na stvarnu izradu aplikacije, web stranice ili sličnog proizvoda. Gledanje proizvoda do završetka važna je vještina svakog koderiranja, a video tutorijali na Lynda.com dizajnirani su tako da vam pomognu razviti tu vještinu.

Lynda.com Videozapisi i podrška

Kvaliteta videozapisa na Lynda.com prilično je impresivna. Player ne samo da je velik, već su ispod kartice za transkripte videa, pojedinosti o tečajevima, napomene i često postavljana pitanja. Funkcija video transkripta može se sinkronizirati i s instruktorom.

Slika i kvaliteta zvuka videozapisa također su vrhunski. U međuvremenu, instruktori su informativni, lako ih je razumjeti i nailaze na prave stručnjake. Ovo je dah svježeg zraka u usporedbi s drugim mjestima za obuku s predavačima koji zvuče više kao plaćeni glumci nego poučni instruktori.

Lynda.com također pruža izvrsnu podršku. Pored internetskih datoteka pomoći i obrasca za kontakt putem e-pošte, web stranica nudi i besplatne telefonske brojeve u SAD-u i međunarodnoj državi za tehničku podršku i odgovore na pitanja koja imate.

Potencijalni nedostaci

Iako smo spomenuli brojne pozitivne značajke Lynda.com, poput bilo koje vrste obuke, web lokacija nije bez nekoliko nedostataka. Zbog činjenice da je veća i uspostavljenija od drugih mjesta za obuku za razvojne programere, materijal se ažurira rjeđe. Kako je rečeno, za svaki tečaj naveden je datum objave. Lynda.com također nedostaje foruma zajednice koji se nalaze na Codecademy, Treehouse i drugim web lokacijama za obuku. Za razliku od Treehousea, Lynda.com također ne pruža pomoć u karijeri. Ako tražite više informacija o karijeri web programera, onda provjerite moj vodič o tome kako postati web programer.

Poanta

Lynda.com može nedostajati forum i pomoć u karijeri, ali ako ste umorni od zvona i zvižduka i jednostavno tražite čvrstu, bez paketa upute, to je definitivno odredište treninga za vas. Bez obzira želite li doći do svog CSS-a ili naučiti razvoj iOS-a, Lynda.com je pokrivala. Uz mogućnost pregleda svakog tečaja i 10-dnevno besplatno probno razdoblje, nemate što izgubiti i kodeks obrazovanja svjetske klase koji steknite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map