Najbolje Dropbox alternative za 2020. Vodič

Bez obzira želite li surađivati ​​s udaljenim članovima tima ili vam je jednostavno potreban siguran i siguran način pohrane datoteka, ne postoji nedostatak davatelja oblaka za pohranu da biste isprobali od besplatne pohrane u oblaku do neograničenih rješenja za pohranu u oblaku. Šanse su; ranije ste čuli za Dropbox Iako usluge pohrane u oblaku danas nisu ništa novo, to je bila dobra ideja prije desetak godina. Dropbox je bila jedna od prvih tvrtki koja je popularizirala koncept usluge oblaka, utvarajući put mnogim drugim uslugama.


Dropbox je i dalje teško napadač u oblaku. Međutim, to više nije vaša jedina opcija. Postoji nekoliko alternativa Dropbox koji nude jedinstvenu uslugu, bolju sigurnost i sveukupno poboljšano korisničko iskustvo.

Sve o Dropboxu

Prije nego što uđemo u najbolje Dropbox alternative, što je Dropbox?

Dropbox je izvorno osnovan 2007. godine, a službeno je predstavljen godinu kasnije. Za samo godinu dana, usluga je prikupila više od milijun korisnika. Danas se Dropbox može pohvaliti s više od 500 milijuna korisnika širom svijeta!

Izvorno je usluga bila relativno jednostavna. Započeo je kao sigurna pohrana u oblaku. Pojedinci su ponudili način spremanja datoteka putem Interneta i pristupa im s bilo kojeg mjesta na svijetu pomoću širokog spektra uređaja. Od tih ranih dana usluga se poprilično razvijala.

Sada možete izabrati između različitih plaćenih planova kako biste udovoljili svojim potrebama. Dropbox je proširio i svoju poslovnu ponudu. Na raspolaganju su mnogi alati za suradnju Možete stvoriti timove, centralizirati sadržaj i još mnogo toga.

Što Dropbox dobro radi

Dropbox čini mnogo stvari dobro. Uostalom, pionirali su ovu vrstu usluge i učinili je dostupnom masama. Tijekom povijesti tvrtke, ona se nastavlja razvijati i rješavati potrebe korisnika.

Jedan od najvećih problema sa upotrebom Dropboxa je taj što je on vrlo dostupan. Datoteke možete otvoriti na gotovo bilo kojem uređaju. Postoje intuitivne aplikacije koje možete preuzeti da biste pojednostavili postupak.

I ne samo to, Dropbox odlično radi na zaštiti vaših datoteka. Višestruke metode provjere autentičnosti, 256-bitna AES enkripcija i niz drugih sigurnosnih značajki pružaju bezbrižnost.

Na poslovnom planu, Dropbox još više uzima stvari. Dijeljenje datoteka s podesivim dozvolama omogućuje suradnju povjetarca. Uz to, postoje sigurnosne kopije, administrativni alati i još mnogo toga za iskoristiti.

Dostupni Dropbox planovi

Kao što smo spomenuli, postoji nekoliko planova za odabir. Dropbox razdvaja svoje usluge na planove za pojedince i planove za tvrtke.

Kao pojedinačni korisnik ne morate čak ni platiti denar da biste započeli koristiti dropbox. Dostupni besplatni plan osigurava 2 GB prostora za pohranu. Izvrsno je za brze projekte ili pristup datotekama u pokretu.

Plaćene opcije uključuju Dropbox Plus i Dropbox Professional. Pomoću prve opcije dobit ćete 2 TB prostora za pohranu i pristup svim sjajnim značajkama za pohranu, organizaciju i sigurnost. Plan Dropbox Professional dolazi s 3 TB.

Poslovni planovi tvrtke Dropbox nude malo više fleksibilnosti. Možete koristiti mjesečnu naknadu po korisniku za korištenje svih alata za suradnju i mogućnosti tima.

Zašto biste trebali potražiti alternative na Dropboxu?

Uz sve sjajne stvari koje Dropbox nudi, zašto potražiti negdje drugdje uslugu u oblaku?

Unatoč svemu što pruža ova usluga, oblačna arena se u posljednjem desetljeću poprilično proširila. Mnoge opcije Dropboxa nude više u pogledu fleksibilnosti, suradnje i pohrane. Čak i ako samo tražite besplatni plan, neki od Dropboxovih konkurenata nude opsežne mogućnosti pohrane s više prostora od male 2 GB.

Iako je Dropbox možda popularizirao oblačne usluge, druge su marke izašle iz drvne industrije kako bi ponudile usluge koje mogu pojednostaviti vaš tijek rada i poboljšati produktivnost na sve strane. Evo nekoliko najboljih opcija Dropbox-a koje treba isprobati.

pCloud

cijena:
Počevši od 59,88 USD godišnje bez promocija
Besplatni plan dostupan s do 15 GB prostora za pohranu

pCloud je dostupna vrlo pristupačna usluga u oblaku. Odmah po šišmišu, možete dobiti 10 GB besplatnog prostora samo za prijavu. No pCloud nudi dodatnih 5 GB za obavljanje jednostavnih zadataka. Kad ste spremni za nadogradnju, imate nekoliko planova za odabir. Jedna jedinstvena stvar ove tvrtke je da možete platiti za životno članstvo unaprijed. Jednostavno platite naknadu jednom i imat ćete doživotni pristup bez ikakvih mjesečnih naknada.

Kao i većina usluga pohrane datoteka u oblaku, možete odobriti pristup drugima i prilagoditi dozvole onako kako smatrate prikladnim. Ne postoje značajke suradnje. Međutim, članovi tima i dalje mogu dijeliti, pregledavati i mijenjati dokumente bez ikakvih problema.

Još jedna velika poteškoća pClouda je da nemate ograničenja u tome što možete pohraniti. Usluga podržava neograničene veličine datoteka. Ne postoje ni ograničenja u preuzimanju niti u brzini prijenosa. Sve ovisi o vašoj internetskoj vezi i mogućnostima.

Glavne značajke:
Dostupne cjenovne cijene
Snažni alati za upravljanje datotekama
Jednostavno dijeljenje datoteka
Sigurnosni sustav
Integracija s društvenim medijima
256-bitna enkripcija
Neopisane brzine za preuzimanje i prijenos
Aplikacije za Windows, Mac, Linux, Android i iOS

Google vožnja

cijena:
Već od 1,99 USD mjesečno za 100 GB prostora za pohranu
Besplatni plan dostupan s 15 GB

Jedan od najvećih Dropbox konkurenata je Google Drive. Ova usluga nudi mnoštvo značajki koje su usmjerene i na profesionalce i na povremene korisnike. Besplatni korisnici dobivaju 15 GB prostora za pohranu koji se može koristiti za bilo koju vrstu datoteke. Možete pohraniti dokumente, fotografije, videozapise i još mnogo toga.

Izvrsna stvar u vezi s Diskom je da je dio Google-ovog G Suite-a. G Suite nudi nekoliko aplikacija za produktivnost koje možete koristiti bilo gdje. To uključuje Google dokumente, Gmail i još mnogo toga. Najbolji dio je taj što je Pogon besprijekorno integriran u sve aplikacije. Dakle, imate čitav digitalni ekosustav u kojem trebate raditi.

Google pogon odličan je za tvrtke, studente i velike timove. Zahvaljujući gore spomenutom G Suiteu, suradnja nikada nije bila lakša. Možete dijeliti datoteke, dodijeliti udaljeni pristup i promijeniti dopuštenja kako smatrate prikladnim. I ne samo to, već i timovi mogu raditi zajedno u stvarnom vremenu. Više korisnika može uređivati ​​dokumente, razgovarati putem intuitivnog komunikacijskog sustava i još mnogo toga.

Ova je usluga dostupna u nekoliko pristupačnih planova. Postoje i aplikacije za iOS i Android uređaje.

Glavne značajke:
15 GB besplatne pohrane
Plaćeni poslovni i osobni planovi
Dijeljenje mapa
Šifriranje
Aplikacije za većinu uređaja
Snažne značajke suradnje
Dio G Suite

Sync.com

cijena:
Već od 60,00 USD godišnje za osobni plan s 200 GB prostora za pohranu
Besplatni plan dostupan s 5 GB

Sync.com je jednostavna i pristupačna alternativa Dropboxu. Tvrtka u oblaku nudi nekoliko planova koji odgovaraju vašim potrebama. Postoji više slojeva osobnih planova i fleksibilnih poslovnih planova za velike timove.

Usluga ima mnogo toga za ponuditi bez obzira na namjenu. Svi planovi dolaze sa značajkama sigurnosne kopije i sinkronizacije, osiguravajući da se vaši dokumenti ažuriraju bez obzira odakle im pristupate. Kada govorimo o tome, Sync.com ima aplikacije i za Apple i za Android uređaje. Također možete preuzeti i prenijeti datoteke izravno iz preglednika.

Alati za suradnju obiluju Sync.com. Čak i besplatni plan sadrži neke osnovne alate pomoću kojih možete daljinsko raditi na dokumentima. Napredni sigurnosni alati omogućuju vam potpunu kontrolu nad datotekama. Kao administrator možete pregledavati zapisnike aktivnosti, upravljati zaporkama i još mnogo toga. Tu je i mogućnost daljinskog blokiranja pristupa osiguravajući da vaši dokumenti budu sigurni kada ukrade ili izgube uređaj.

Glavne značajke:
5 GB besplatne pohrane
Kompatibilno s bilo kojom datotekom
Šifriranje od početka do kraja
Dostupni su HIPPA, GDPR i PIPEDA
Snažan sustav oporavka datoteka
Značajke suradnje
Napredni sigurnosni alati

kutija

cijena:
Već od 10,00 USD mjesečno za osobni Pro plan sa 100 GB prostora za pohranu
Besplatni plan dostupan s 10 GB prostora za pohranu

Box je rješenje za pohranu u oblaku koje se fokusira na produktivnost i timski rad. Usluga ima nekoliko alata koji mogu poboljšati vaš tijek rada uz istovremeno čuvanje datoteka. Ako imate veliki tim, možete dodijeliti pojedinačni pristup, pregledavati zapisnike aktivnosti i još mnogo toga. Tu su i značajke za bilježenje bilješki, komunikacijski alati i još mnogo toga, što vašem timu pruža sve potrebne stvari za pojednostavljenje radnog procesa.

Gdje se Box stvarno ističe je sigurnost. Mnogi premium planovi imaju nekoliko opcija usklađenosti kako biste osigurali da se pridržavate propisa za svoju industriju. I ne samo to, već značajka BoxShield može zaštititi vaše dokumente od unutarnjih propuštanja.

Ova značajka omogućuje vam stvaranje vodenih žigova, upravljanje ključevima za šifriranje među korisnicima i još više. To je moćan sustav upravljanja projektima koji može otkriti potencijalne sigurnosne prijetnje kako bi zaštitio vašu posljednju liniju.

Box je dostupan na svim Android telefonima i Mac računalima. Aplikacije uređaja i preglednika dizajnirane su za jednostavniju upotrebu. Stoga su lako za navigaciju čak i za početnike.

Glavne značajke:
Alati za suradnju bogati značajkama
Poboljšane značajke rada
Integracija s više od 1.400 aplikacija
Jednostavne aplikacije i nadzorna ploča preglednika
256-bitna enkripcija
Višestruke mogućnosti sukladnosti
Inteligentne sigurnosne značajke

Vozim

cijena:
2TB osobni plan počinje od 69,50 USD godišnje bez promocija
Besplatni plan dostupan s do 5 GB

Mnogo toga možete učiniti s iDrive planom za pohranu u oblaku. Uređaje možete automatski sigurnosno kopirati i spremiti pojedinačne datoteke. Datoteke se automatski sinkroniziraju kako bi se osiguralo da radite s najnovijom verzijom, bez obzira na to koji uređaj koristite. Postoji i sustav snimaka tako da možete pogledati starije verzije ako trebate.

Trebate sigurnosno kopirati velike datoteke ili čitave sustave? iDrive vas je pokrivao. Usluga iDrive Express uključuje isporuku fizičke opreme za pohranu podataka tvrtki. Zatim će prenijeti sve vaše datoteke za manje od tjedan dana. Sve bez upotrebe dodijeljene propusne širine.

iDrive nema nedostatak planova za odabir. Kao i većina pružatelja usluga pohrane u oblaku, planovi su odvojeni na osobnu i poslovnu upotrebu. Planove možete plaćati mjesečno ili godišnje. Možete unaprijed platiti i dugoročne planove za uštedu na usluzi u oblaku.

Glavne značajke:
Redovne promocije i popusti za nove članove
Online sinkroniziranje datoteka
Značajka izrade sigurnosne kopije
256-bitna AES enkripcija
Daljinsko upravljanje pohranom u računalu
256-bitna enkripcija
Nekoliko opcija usklađenosti
Pristupite datotekama na računalima i mobilnim uređajima

Tresorit

cijena:
Osobni plan iznosi samo 10,42 mjesečno, a naplaćuje se godišnje
Besplatni račun dolazi s do 5 GB slobodnog prostora za pohranu

Ako je sigurnost vaš glavni prioritet, Tresorit može biti davatelj usluga za vas. Ova tvrtka sigurnost shvaća vrlo ozbiljno i nudi niz mogućnosti za opuštanje. Prvo, svaka datoteka koju učitate koristi enkripciju sa nultim znanjem. U osnovi, to znači da Tresorit ne zna ništa o datoteci kada je prebacite u oblak. Sve, od velikih medijskih datoteka do jednostavnih PDF-ova, zaštićeno je.

Kao drugo, koristi se 256-bitno enkripcija od početka do kraja. Vaše datoteke su zaštićene pri prijenosu na cloud poslužitelje. I tamo su jednom zaštićeni. Tresorit ima autentifikaciju u 2 koraka. Također možete implementirati šifrirane veze i datume isteka za sve datoteke koje dijelite.

Tresorit ima sjedište u Švicarskoj. Zemlja je poznata po tome što je jedna od najboljih kada su u pitanju pojedinačni zakoni o privatnosti. Oni nisu dio većih obaveštajnih saveza. Stoga se lako možete odmoriti znajući da su vaše datoteke sigurne od znatiželjnih očiju.

Glavne značajke:
Šifriranje od početka do kraja
Šifriranje nulta znanja
Online sinkroniziranje datoteka
Automatska izrada sigurnosnih kopija
Neograničeno dijeljenje datoteka
Višestruke mogućnosti poslužitelja
Sigurna sinkronizacija datoteka
Može udovoljiti standardima
Intuitivne mobilne i stolne aplikacije

Microsoft OneDrive

cijena:
Osobni planovi počinju od 1,99 dolara mjesečno za 100 GB prostora za pohranu
Osnovni besplatni plan dolazi s do 5 GB prostora

Microsoft OneDrive usluga je bogata značajkama koja je odlična za korisnike osobnih računala sa sustavom Windows. Besprijekorno se integrira s mnogim Microsoftovim ostalim proizvodima. To uključuje Microsoft Office aplikacije poput Word, Excel, Powerpoint i Outlook. Iako ga izrađuje i upravlja Microsoft, OneDrive nije ograničen samo na korisnike računala. Svojim datotekama možete pristupiti na mnogim različitim uređajima zahvaljujući korisničkim aplikacijama.

OneDrive je sjajan za suradnju. Možete prenijeti datoteke na platformu i komunicirati s drugim korisnicima kako biste izmijenili dokumente. Naravno, Microsoft je implementirao i mnoge sigurnosne značajke kako bi osigurao da su vaše datoteke sigurne tijekom postupka suradnje. To uključuje dijeljenje zaštićeno lozinkom, pa čak i automatsko otkrivanje ransomwarea.

Jedna stvar koja nam se sviđa kod OneDrive-a je Osobni trezor. Premda usluga prihvaća mnoge sigurnosne značajke za uklanjanje neovlaštenih korisnika, Personal Vault je zaštitna mapa. Da biste stekli pristup, morate unijeti PIN kôd, koristiti dvofaktorsku provjeru identiteta, skenirati otisak prsta ili koristiti identifikaciju lica.

Glavne značajke:
Premium planovi dolaze s Microsoft Office 365
Otkrivanje ransomwarea
Napredna sinkronizacija datoteka
Alati za suradnju u stvarnom vremenu
Pristupite datotekama na zahtjev bez preuzimanja
Aplikacije za PC, Android i Apple uređaje
Zaštićeni osobni trezor

SpiderOak

cijena:
Osobni planovi počinju od 6,00 USD mjesečno sa 150 GB prostora za pohranu
Dostupno je 21-dnevno besplatno probno razdoblje

SpiderOak je još jedna tvrtka koja se usredotočuje na sigurnost. To je jedna od najboljih opcija za pohranu u oblaku za tvrtke kojima su potrebni dodatni slojevi zaštite od krađe i oštećenja. Kada započnete s prijenosom datoteka, možete se lako odmoriti znajući da SpiderOak koristi enkripciju sa ničim znanjem tijekom svakog koraka u procesu.

Nakon što su vaše datoteke spremne, možete ih početi dijeliti i pružati pristup za suradnju širom svijeta. Možete dodijeliti pojedinačna dopuštenja i upravljati pristupom putem sustava upravljanja timom. Čak i ako imate veliki tim koji radi na jednom dokumentu, možete vidjeti kako se datoteke vremenom mijenjaju. Ne samo da se datoteke sinkroniziraju, već se sve kopije zadržavaju za referencu i sigurnosnu kopiju.

SpiderOak ima nekoliko planova za obradu različitih korisnika. Postoje individualni planovi, za male tvrtke i veće mogućnosti na razini poduzeća.

Glavne značajke:
Šifriranje od početka do kraja
Šifriranje nulta znanja
Sinkronizirajte datoteke i zadržite svaku kopiju
Snažni alati za suradnju i upravljanje timom
Pristupite datotekama gotovo na bilo kojem uređaju
Dostupni su osobni i Enterprise sigurnosni sustavi

Zaključak

Kao što vidite, ne morate se držati Dropbox-a da biste se brinuli o svojim potrebama pohrane u oblaku. Mnogi konkurenti robne marke imaju više za ponuditi u svakom području usluge. Ne samo da možete sigurno pohraniti datoteke za lak pristup na svojim uređajima, većina ovih alternativa Dropbox ima snažne alate za suradnju koji rade za moderne tvrtke. Pozovite jednog od ovih natjecatelja i pogledajte kako može poboljšati vaš tijek rada.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map