Pregled Bluehosta 2020

Contents

Najboljši spletni strežnik

Bluehost

Brezplačno ime domene + gostovanje + e-pošta:
Od 2,95 dolarja na mesec


Neprestano temeljito testiramo in spremljamo spletne gostitelje, da vam omogočimo poglobljene informacije o najboljših gostiteljih na trgu. V tem pregledu Bluehost boste videli, da še vedno visoko ocenjujejo naše preizkuse glede produktivnosti, cenovne dostopnosti in ostajajo vodilni na trgu v gostiteljskem prostoru.

Odličen je spletni strežnik, ki se ponaša z neverjetnim časom uptime, odzivno in koristno podporo strankam, skupaj z odličnimi hitrostmi nalaganja.

Če ste lastnik majhnega podjetja ali ustvarjate svoj prvi spletni dnevnik ali spletno mesto, si danes oglejte Bluehost. S to povezavo pridobite brezplačno domeno.

Profesionalci BlueHost

Najboljši čas: 99,99%
Hitrost hitrosti obremenitve
Nov Blogger prijazen
Z enim klikom namestitve
BREZPLAČNA domena za 1 leto

Zadnji dogovor!

Lahko dobite visoko kakovost BlueHosta Izbira Plus načrt gostovanja za posebno ceno  5,45 USD na mesec (Običajno 14,99 USD na mesec – 36 mesecev se prijavite)
+ BREZPLAČNO IMENO DOMA v vrednosti 15 USD (prvo leto brezplačno).

BREZPLAČNO ime domene
Hitro, kakovostno & zanesljivo spletno gostovanje
Brezplačna spletna stran
Namestitev programa WordPress z enim klikom in podpora 24/7.

Razkritje: Ko kupite spletno gostovanje pri Bluehostu preko povezav na tej strani, zaslužimo nekaj provizije. To nam pomaga pri vzdrževanju te strani. Z uporabo naših povezav za vas sploh ni dodatnih stroškov. 

Pomen kakovostnega gostitelja kot Bluehost

Bluehost je danes eden najpogosteje uporabljanih spletnih gostiteljev. Veliko gostujočih podjetij je ducat ducat. Potrebujete ponudnika gostovanja, ki se osredotoča na zanesljivost, čas delovanja, zmogljivost in je opremljen s potrebnimi funkcijami, ki vam bodo pomagale pri gradnji in rasti spletnega mesta.

Bluehost je podjetje, ki je bilo od začetka pred več kot 15 leti veliko povpraševanje. Učinkovito služijo strankam po vsem svetu, saj zagotavljajo cenovno dostopno, zanesljivo in visokozmogljivo storitev.

Vaša izbira spletnega gostitelja bo na vašo spletno stran vplivala bolj, kot si mislite. Vaše podjetje za gostovanje bo postalo temelj za preostali del vaše strani. Izberite kakovostnega ponudnika gostovanja in na koncu boste našli visokozmogljivo, varno spletno mesto, ki je na spletu, ko ga najbolj potrebujete.

Zgodovina & Ozadje Bluehosta

Bluehost se je začel leta 1996 kot brezplačno gostiteljsko podjetje z imenom 0catch.com, ki ga je ustanovil Matt Heaton. Leta 2003 so se preimenovali v Bluehost in od takrat so prerasli v podjetje, ki ga poznate danes.

Od svojega začetka so se razvili v več kot 750 zaposlenih. Trenutno gostijo več kot 2 milijona spletnih strani po vsem svetu.

Bluehost je že več kot 10 let v partnerstvu z WordPressom in vzdržuje redno zaposleno osebje za podporo WordPressu, skupaj z inženirsko ekipo, ki je namenjena razvoju jedra WordPressa. To razumevanje je Bluehostu omogočilo izdelavo cenovno dostopnega in zelo uspešnega gostovanja v WordPressu.

Bluehost ima tudi trdno zavezanost odprtokodni skupnosti. Od svojih strežnikov do notranjih orodij in skriptov so vse vgrajene na hrbtni strani odprtokodne programske opreme.

Lastnosti in prednosti BlueHosta

Bluehost ima veliko za to. Ni popoln gostitelj za vse vrste lastnikov spletnih strani. Toda dejstvo, da trenutno gostijo več kot 2 milijona spletnih strani in poslujejo že 15 let, pravi, da delajo nekaj pravilno.

Tu je nekaj največjih prednosti, ki jih lahko gostovanje z Bluehostom ponudi vaše novo spletno mesto:

bluehost-uptime

UPTIME 99,99%

Bluehost ima zelo impresivne in dosledne stopnje uptime.

podpora za bluehost

PODPORA

10/10 za podporo in pomoč. Vedno zelo koristni in hitro stopijo v stik z njimi.

bluehost-primerljivost

ZDRUŽLJIVOST

WordPress gostovanje, ki ima 100-odstotno združljivost z vsemi WordPress funkcijami in vtičniki.

1. Neverjetno čas strežnika

Nadaljevanje delovanja spletnih strani je izjemno pomembno. V bistvu je čas uptime delež časa, ki je vašo spletno stran na spletu. Standardni produkcijski čas za podjetja, ki gostujejo, znaša približno 99%, kar se lahko zdi veliko. Toda vsi gostitelji se dejansko ne bodo držali tega standarda.

Z veseljem sporočamo, da Bluehost resnično ponuja zelo velik čas delovanja spletnega mesta. Povprečni čas delovanja Bluehosta se giblje okoli 99,9%. In to velja tudi za njihove nižje ravni skupnih gostovalnih načrtov. Pričakujete, da bodo načrti, kot so gostovanje v oblaku, VPS in namenski strežniki, skoraj 100%.

Brez velikega upodabljanja tvegate izgubo prihodka in zagotavljate slabo uporabniško izkušnjo. Navsezadnje vaši uporabniki ne bodo mogli dostopati do vašega spletnega mesta, če je brez povezave.

Na srečo pri Bluehostu to nikoli ne bo problem.

2. Zelo hitro hitrost strežnika

Bluehost ni najhitrejši gostitelj v bloku. Vendar bo hitrost nalaganja dovolj za večino lastnikov spletnih mest. Hitrosti se bodo spreminjale tudi glede na vrsto gostovanja, ki ga končate.

Na primer, skupno gostovanje je na splošno najpočasnejši paket gostovanja, vendar kljub temu njihove hitrosti so konkurenčne. Medtem ko boste z načrti, kot je VPS ali namenski, še hitreje naložili čas nalaganja, saj imate na svojem spletnem mestu več virov strežnika.

Obstajajo tudi orodja v paketu, ki lahko pomagajo še bolj izboljšati hitrosti nalaganja, kot je CloudFlare. CloudFlare je CDN, ki bo shranil dodatne kopije vašega spletnega mesta v omrežju strežnikov po vsem svetu. Tako bo vsakič, ko nekdo dostopa do vašega spletnega mesta, prikazana različica vašega spletnega mesta z najbližje lokacije fizičnega strežnika.

3. Paket dnevnih varnostnih kopij

Varnostne kopije so običajno spregledan vidik delovanja spletnega mesta. Običajno ni nekaj, o čemer sploh razmišljate, dokler ne bo prepozno. Zato je avtomatizirano varnostno kopiranje takšen blagoslov.

Bluehost ponuja dnevne varnostne kopije in obnovitve spletnih strani za vse svoje načrte gostovanja. Zdaj imajo te varnostne kopije svoje omejitve, zato če resno iščete varnostno kopijo spletnega mesta, boste še vedno želeli nadgraditi ali uporabiti programsko opremo za varnostno kopiranje drugih proizvajalcev..

Vendar je osnovna varnostna kopija vključena v vsak načrt gostovanja neverjetna ponudba.

Če je z vašim spletnim mestom kaj narobe, morate samo obnoviti spletno mesto iz prejšnje različice, namesto da bi morali znova ustvarjati vse iz nič..

4. Zelo prijazen do začetka

Čeprav je postopek izdelave spletnega mesta ali zagon bloga precej enostavnejši kot nekoč, je postopek za začetnike še vedno lahko malce zmeden. Obstaja veliko korakov pri pridobivanju spletnega mesta na spletu od zagotavljanja nastavitve gostovanja, izbire imena domene in dokončnega oblikovanja spletnega mesta.

Odlična stvar Bluehosta je, da imajo kupce na krovu, ki so popolnoma usmerjeni v začetnike. To pomeni, da imajo zelo čist in preprost uporabniški vmesnik in poskrbite, da bodo morebitni zmedeni tehnični elementi dobro razloženi.

Torej je iskanje pravega gostovalnega paketa za vaše potrebe in nastavitev gostovanja zelo enostavna in intuitivna izkušnja.

Če imate kakršne koli težave, povezane z nastavitvijo gostovanja, obstaja obsežna zbirka vadnic in navodil, ki vam pomagajo hitro in učinkovito premikati skozi poljubne točke..

5. Dolgoročni zapis

Gostovalno podjetje ne bo trajalo tako dolgo, kot Bluehost, ne da bi naredil kaj prav. Bluehost ima zelo dolgo zadovoljstvo strank in uspeha. Preko interneta preglejte nekaj pregledov in ugotovili boste, da je večina odgovorov na splošno zelo pozitivna.

Poleg tega uradna potrditev programa WordPress pove tudi veliko. WordPress trenutno uporablja preko 30% interneta, tako da ne bodo šli samo v podporo vsem.

Ko izberete gostitelja, ki ga že nekaj časa obiščete, boste vedeli, da se je vse te vrste razvilo, njihova storitev pa bo racionalizirana. Skoraj nemogoče bi bilo najti gostitelja, ki je naokoli 15 plus let, ki ni zanesljiv.

6. Fleksibilen in prilagodljiv

Ker je Bluehost tako velik ponudnik gostovanja, ponujajo različne načrte, ki vam omogočajo, da povečate svoje spletno mesto, medtem ko še vedno ostanete pri istem ponudniku gostovanja.

Ne glede na to, ali želite nadgraditi na višji stopenjski načrt gostovanja ali celoten drug načrt, kot je premik od skupnega gostovanja VPS gostovanja, vse to lahko storite neboleče.

Njihova ekipa gostovanja bo zagotovila, da je to neboleč postopek, in zagotovila, da vaše spletno mesto med premikom ne bo imelo zastojev.

Poleg tega upravljanje spletnega mesta in strežnika ne bi moglo biti lažje. Z njihovim vmesnikom po meri lahko spremljate in upravljate vire strežnika, da boste lažje ugotovili, kdaj je čas za nadgradnjo.

7. Trdna podpora in dokumentacija za stranke

Podpora strankam najbrž ni nekaj, kar boste morali redno uporabljati, toda ko se pojavi vprašanje, boste za seboj želeli trdno podporno ekipo..

Bluehost osredotoča na podporo strankam, saj ponuja množico različnih možnosti podpore. Našli boste klepet v živo, telefonsko podporo, namenjeno različnim vrstam gostovanja, skupaj s podporo za družbene medije.

Najlažji način za stik s podporo strankam je prek telefona. Še vedno boste zadržani, vendar se po svojih najboljših močeh trudijo, da govorite s kvalificiranim strokovnjakom, ki je dobro seznanjen s težavo, s katero se trenutno srečujete.

Vendar pa Bluehost veliko dela, ko poskuša rešiti težave s podporo, preden se boste sploh morali pogovoriti s strokovnjakom. Njihova obsežna podporna knjižnica je napolnjena s stotimi vprašanji in podrobnimi navodili za pomoč pri odpravljanju pogostih težav, s katerimi se boste srečali.

8. Knjižnica aplikacij in integracij

Bluehost ima obsežno knjižnico aplikacij, ki omogoča omogočanje različnih storitev in programske opreme. Ne samo, da lahko omogočite funkcijo e-trgovine in CloudFlare, temveč lahko svoj račun gostovanja tudi priključite v Google Apps. Dajem vam še tako veliko knjižnico vtičnikov, iz katere lahko črpate.

Če želite svojemu spletnemu mestu in računu za gostovanje dodati več funkcionalnosti, boste imeli v knjižnici aplikacij več možnosti.

9. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Bluehost ponuja precej velikodušno garancijo za vračilo denarja. To ne traja tako dolgo, kot druge garancije gostovanja, na primer 45 ali 60 dni. Toda garancija ni postavljena.

Če prekličete v roku 30-dnevnega vračila, boste prejeli celotno povračilo.

Če prekličete po 30-dnevnem garancijskem roku, boste prejeli vračilo denarja za preostanek mandata.

Slabosti BlueHosta

Bluehost je poln uporabnih funkcij in zagotavlja visoko kakovostno gostiteljsko okolje po dostopni ceni. Vendar kot večina gostiteljev niso popolni.

Tu je nekaj največjih pomanjkljivosti Bluehost gostovanja, ki se jih boste morali zavedati:

1. Povišanje cen

Podobno kot večina gostujočih podjetij bo tudi prišlo do skoka cen, ko pride čas za obnovo. Večina gostujočih podjetij ponuja zelo nizke uvodne cene, da bi vas zavarovali kot stranko, samo “dejanske” cene, ko pride čas za obnovo.

To vprašanje ni nekaj, kar je edinstveno za Bluehost, saj skoraj vsaka gostiteljska družba uporablja to strategijo cen. Toda vseeno je vredno omeniti.

Ko obnovite načrt po začetnem roku, ne pozabite, da boste plačevali višjo mesečno stopnjo od uvodne stopnje.

2. Neomejeno gostovanje je omejeno

Druga običajna praksa gostovanja je prodaja neomejenega gostovanja, kadar je v resnici precej omejena. Bluehost prodaja “neomejeno” gostovanje, a kot boste videli, je precej daleč od te resničnosti.

Če je to mesto, ko prvič gradite spletno mesto, potem verjetno ne boste naleteli na te omejitve, vendar se vseeno splača poglobiti, kakšne so te omejitve.

Z “neomejenim” gostovanjem Bluehost pomeni, da se bodo potrudili, da bodo vsem tistim, ki ponujajo neomejeno gostovanje, zagotovili potrebna sredstva za rast svojih spletnih mest, ne da bi pri tem opazili skok cen..

V teh računih ni poljubnih omejitev, če pa vaše spletno mesto porablja velik delež strežniških virov, pomnilnika, pomnilnika, boste morda morali nadgraditi račun ali pa boste naleteli na stvari, kot so počasne hitrosti nalaganja in uspešnost spletnega mesta.

V bistvu, če se držite pogojev in ne porabite zelo visoke ravni strežniških virov, potem boste v redu.

3. Drage nadgradnje in dodatke

Čeprav je Bluehost cenejši pred vrati, je večina dodatkov in nadgradenj računov lahko precej draga. Če ste na proračunu, boste verjetno želeli iti z možnostmi računa zalog.

Če želite narediti stvari, kot so nadgradnje strežnika, varnostne nadgradnje in več, potem pričakujte, da boste plačali precej višjo mesečno pristojbino.

Za večino lastnikov spletnih strani to ne bo veliko, saj bodo dovolj funkcije gostovanja zalog. Toda zavedajte se, da so med postopkom odjave na voljo prodajne cene in dodatne funkcije bodo povečale mesečne stroške gostovanja.

4. Brez ASP.net/Windows gostovanja

Bluehost je gostovanje samo za Linux. To pomeni, da ni podpore za spletna mesta, ki potrebujejo sistem Windows za pravilno delovanje.

To za velik delež gostiteljskega trga verjetno ne bo težava. Toda za tiste, ki potrebujejo zagon strežnikov Windows, boste morali gostovati drugje.

5. Brez brezplačnih migracij na mestu

Mnogo gostujočih podjetij bo ponudilo brezplačne selitve, če obstoječe spletno mesto premaknete na njihove strežnike. Vendar Bluehost ne ponuja brezplačne selitvene storitve. Če želite pomagati pri selitvi spletnega mesta na Bluehost, boste morali plačati pristojbino.

Trenutno boste morali plačati 149,99 USD za selitev na 5 spletnih mest in 20 e-poštnih računov.

Strokovnjaki v celoti obravnavajo postopek, pri čemer boste imeli neprekinjen prehod na spletno mesto. Vendar je to storitev, ki jo boste morali plačati, in ponavadi je to storitev, ki jo bo večina gostujočih podjetij zagotovila brezplačno.

6. Pomanjkanje osredotočenosti na gostovanje

Bluehost ponuja veliko različnih načrtov gostovanja, ki so usmerjeni v bistvu do vseh vrst lastnikov spletnih strani tam zunaj. Za nekatere ljudi je to super, saj vam ponuja veliko prilagodljivosti za nadgradnjo svojih načrtov gostovanja in izdelavo nešteto različnih spletnih mest, ne da bi se morali seliti na drugega ponudnika gostovanja.

Vendar pa je to lahko tudi pomanjkljivost. Ker se ne osredotočajo na posamezno ponudbo, se ne odlikujejo v nobeni določeni obliki gostovanja. Na primer, nekateri gostitelji ponujajo samo skupno gostovanje, medtem ko drugi ponujajo le gostovanje v Wordu. To jim omogoča, da poskrbijo za vse vidike svoje storitve v tej obliki gostovanja.

Bluehost ni eden od teh gostiteljev, saj tam ponujajo različne pakete gostovanja za skoraj vse vrste spletnih strani. Namesto da se osredotočite na nišo, vam ponudijo fleksibilnost in razširljivost gostovanja. To je prednost ali slabost, odvisno od vrste spletnega mesta, ki ga gradite.

Gostovalni paketi Bluehost: Razčlenitev

Kot smo že omenili zgoraj, tudi Bluehost ponuja široko paleto gostovalnih paketov, ki ustrezajo skoraj vsem lastnikom spletnih strani. Njihov največji poudarek je na deljenem gostovanju za začetnike in optimiziranem gostovanju v WordPressu, ponujajo pa tudi številne druge vrste. Če želite izvedeti več podrobnosti, si oglejte moj vodnik o cenah Bluehost.

Tu je podrobna razčlenitev vsakega paketa za gostovanje Bluehost, tako da se lahko najbolje odločite za svoje novo spletno mesto:

Skupno gostovanje od Bluehosta

Skupno gostovanje je ena izmed najbolj priljubljenih ponudb gostovanja Bluehost. Na splošno je deljeno gostovanje najbolj priljubljena oblika spletnega gostovanja na svetu. Vendar je to večinoma posledica tega, da večina lastnikov spletnih mest svojih spletnih mest ni nikoli dovolj velika, da bi jih morali nadgraditi na višje ravni gostovanja.

Tu je kratka razčlenitev različnih paketov skupnega gostovanja, ki jih ponuja Bluehost:

Bluehost delijo cene gostovanja

Njihov osnovni začetni paket se začne pri 2,95 dolarja na mesec, paket plus pa vam bo privoščil 5,95 dolarja na mesec, izbira plus paket vam bo privoščila tudi 5,95 dolarja na mesec, na koncu pa načrt načrta stane 13,95 dolarja na mesec. Če ste šele začeli s spletom, vam bo osnovni načrt ustrezal, a ko se bo vaše spletno mesto večalo, boste morda želeli nadgraditi na plus ali glavne načrte.

Če ste nagnjeni k načrtu plus, boste verjetno bolje izbrali načrt izbire plus. Ker sta trenutno enaka cena, vendar vam glavni načrt ponuja dodatne funkcije, kot so dodatki za zasebnost domene, obsežnejše varnostne kopije spletnega mesta in več.

Vendar ta cena morda ne bo ostala večno. Pred nakupom je vedno vredno preveriti cene, saj uvodne ponudbe gostovanja ponavadi spreminjajo svoje cene..

Nekateri uporabniki bodo morda že od samega začetka želeli izbrati načrt gostovanja na višji ravni. Na primer, načrti gostovanja na višji ravni so opremljeni s funkcijami, kot so neomejen prostor na spletnem mestu, pasovna širina in podpora neomejenemu številu spletnih mest, ki so neposredno izven vrat. Zdaj neomejeno ne pomeni neomejeno, vendar bomo na to podrobneje pristopili spodaj.

Paket gostovanja na najvišji ravni v skupni rabi je paket Pro.

Ta paket ima vse funkcije glavnega načrta, vendar je opremljen z dodatnimi funkcijami, kot je namenski IP naslov. Imeti namenski IP ne bo potreben za vse vrste lastnikov spletnih strani, vendar ponuja edinstvene prednosti, kot so:

 • Ugled e-pošte. Če ste v skupni rabi gostitelja, obstaja možnost črnega seznama IP, če druga oseba na istem strežniku uporablja svoj račun za pošiljanje neželene pošte. Vendar bo s posebnim namenom IP vaše spletno mesto in e-poštni račun popolnoma izolirano od drugih računov in uporabnikov.
 • Zahteve za strežniški skript. Nekatere spletne strani in skripti se brez namenskega IP-ja ne bodo pravilno izvajali. To je na splošno precej redko, vendar bodo nekateri lastniki spletnih strani potrebovali namenski IP za pravilno delovanje svojih spletnih mest.

Kdo bi imel največ koristi od skupnega gostovanja?

Če je to vaše prvo spletno mesto, potem bo skupno gostovanje verjetno najboljši načrt za vaše potrebe. Sčasoma, ko se vaše potrebe po virih in funkcijah povečujejo, lahko nadgradite paket spletnega gostovanja.

Skupno gostovanje bo najcenejša možnost gostovanja, ki jo boste lahko našli in zagotovili boste svojemu spletnemu mestu vse vire, potrebne za njegovo rast.

Ali pa, če zaženete spletno mesto, ki ne bo imelo tako velikega povpraševanja po prometu, bo tudi skupno gostovanje zelo všeč.

VPS gostovanje

VPS gostovanje deluje kot namenski strežnik, vendar je veliko ceneje kot najeti svoj fizični namenski strežnik. Za ustvarjanje virtualnega namenskega strežnika na več deljenih strežnikih se opira na tehnologijo virtualizacije.

Tako še vedno delite fizični strežnik z drugimi uporabniki, vendar ti uporabniki nikoli ne bodo prekrivali ali vplivali na vaše vire strežnika. Za razliko od tradicionalnega skupnega gostovanja, kjer lahko druga spletna mesta, ki uporabljajo isti strežnik, vplivajo na vašo splošno uspešnost.

Ta slog gostovanja vam omogoča tudi hitro spreminjanje virov vašega strežnika, saj niste omejeni na omejitve fizičnega strežnika. Tehnično lahko svoje vire strežnika neomejeno spreminjate.

VPS gostovanje je odličen naslednji korak, ko ste prerasli osnovni načrt skupnega gostovanja.

Tukaj je opisano, kako se razgrajuje gostovanje v Bluehostovem VPS:

Podrobnosti o cenah bluehost VPS

Glavni razlikovalec med ponujenimi načrti je količina prostora za shranjevanje, pasovna širina in RAM. Poleg tega boste z načrti na višji ravni dobili tudi dostop do več naslovov IP.

Trenutno standardni načrt stane 19,99 USD na mesec, izboljšani načrt stane 29,99 USD na mesec, njihov najvišji nivo VPS pa 59,99 USD na mesec.

Načrt, ki ga izberete, je večinoma odvisen od potreb po shranjevanju vašega spletnega mesta in stopnje pasovne širine, ki jo potrebujete.

Kdo bi imel največ koristi od VPS gostovanja?

VPS gostovanje je neverjetno zanesljivo in razširljivo. Če se obseg vašega prometa še naprej povečuje, se lahko zanesete na VPS gostovanje, da boste še naprej zagotavljali vrhunske ravni učinkovitosti.

VPS gostovanje vam bo zagotovilo tudi manj omejitev spletnega mesta in večje stopnje prilagajanja strežnika. Ker v osnovi uporabljate namenski strežnik, boste imeli več možnosti nadzora in prilagajanja neposredno izven vrat.

Zanašali se boste tudi na strelovodno shrambo SSD.

Če ste pred kratkim prerasli svoj načrt gostovanja v skupni rabi, potem je VPS gostovanje vsekakor vredno preveriti. Ni toliko dražje in dobili boste veliko več moči, prilagodljivosti in prilagodljivosti.

Gostovanje namenskega strežnika

Namensko gostovanje strežnikov je razložiti razmeroma enostavno. Izposojate celoten fizični namenski strežnik. Ta oblika gostovanja bo ena najdražjih oblik gostovanja, zato jo je treba uporabljati le, če za to dejansko imate proračun..

Pri večini drugih načrtov gostovanja boste ta strežnik delili z več deset in stotimi drugimi uporabniki. Ko se prijavite za namensko gostovanje strežnika, ste sami odgovorni za celotne stroške strežnika.

To vam daje prednosti, kot so popolna prilagoditev strežnika, neverjetne zmogljivosti, skupaj z ogromno količino prostora za shranjevanje. Namenski strežniki vam nudijo tudi neprimerljivo raven varnosti.

Tukaj je opisano, kako se razgrajuje namensko gostovanje strežnika Bluehost:

Cene strežnikov, namenjenih Bluehostu

Najcenejši namenski načrt gostovanja je standardni načrt, ki vas bo stal 79,99 USD na mesec, naslednji nivo izboljšanega načrta stane 99,99 USD na mesec, medtem ko bo njihov načrt ravni premije stal 119,99 USD na mesec.

Glavne razlike, ki jih boste našli med načrti, so skupna hitrost strežnika, razpoložljivi prostor za shranjevanje, RAM in število namenskih IP naslovov.

Kdo bi imel največ koristi od namenskega gostovanja?

Če potrebujete popoln nadzor nad strežniškim okoljem, potem je namenjen strežnik. V bistvu dobite čisto skrilavce, ki ga lahko prilagodite po svojih željah.

Kot je razvidno iz zgornjih načrtov, vam namenski strežniki zagotavljajo veliko prostora za shranjevanje, pasovno širino in RAM, vse v zelo uspešnem strežniškem okolju.

Namenski strežniki običajno uporabljajo zelo velika mesta in prejemajo tudi velik obseg prometa. Spletna mesta, ki potrebujejo zelo visoko raven varnosti, lahko uporabljajo tudi namenski strežnik. Pomislite na spletna mesta, ki obravnavajo občutljive finančne podatke ali druge osebne podatke.

Gostovanje, optimizirano za WordPress

Če imate spletno mesto WordPress, je optimizirano gostovanje v WordPressu nekaj, kar boste verjetno pomislili na koncu.Optimizirano gostovanje v WordPressu vam bo zagotovilo okolje gostovanja, ki je že od samega začetka popolnoma optimizirano za vaše spletno mesto. Tako boste dosegli višjo raven učinkovitosti in varnosti, hkrati pa boste odstranili morebitne tehnične težave, ki bi se lahko pojavile med izvajanjem spletnega mesta WordPress. Bluehost ponuja načrte gostovanja, optimizirane za WordPress, ki jih dejansko priporoča WordPress.org. To je precej velika pohvala, saj le peščica drugih gostiteljev, kot sta Siteground in Dreamhost, dobi tudi to priporočilo.

Njihovi načrti za gostovanje v WordPressu so popolnoma optimizirani, da vam pomagajo kar najbolje izkoristiti svojo stran WordPress. Poleg tega njihovi načrti prihajajo z vnaprej nameščenim WordPressom, tako da če WordPress spletno mesto gradite iz nič, potem za vas poskrbimo vsa tehnična dela..

Ti načrti so zasnovani na njihovi strežniški platformi VPS, ki ponuja zelo hitre zmogljivosti, razširljivost in visoko raven varnosti.

WordPress gostovanje vam ne ponuja veliko v smislu prilagajanja, vendar z žrtvovanjem nadzora pridobite preprostost in hitrost.

Poleg standardnih gostovalnih funkcij imate dostop do naprednega cPanela, zgrajenega samo za WordPress, varnost SiteLock in brezplačen SSL certifikat.

Tukaj je opisano, kako se razčlenijo načrti gostovanja, optimizirani za WordPress:

Največja razlika med WordPress gostovalnimi načrti je skupno število obiskovalcev na mesec. Vendar pa boste našli tudi razlike v shrambi, RAM-u, velikostih varnostnih kopij, integriranem CDN-ju, varnosti in ravni SSL certifikata..

Glede na to, kaj vse dobivate, je cena zelo primerna. Standardni načrt wp stane 19,99 USD na mesec, wp izboljšani načrt stane 29,99 USD na mesec, wp premijski načrt stane 39,99 USD na mesec, načrt najvišje ravni pa končni stroški 49,99 USD na mesec.

Kdo bi imel največ koristi od WordPress gostovanja?

Če imate spletno mesto WordPress, boste zagotovo želeli razmisliti o gostovanju, optimiziranem za WordPress. Ta slog gostovanja odpravi glavobol pri gostovanju vašega spletnega mesta, hkrati pa vam nudi visoko raven učinkovitosti in varnosti. Poleg tega boste s prostorskim okoljem, popolnoma optimiziranim za WordPress, na našem spletnem mestu dobili toliko več.

Če ste šele začeli v spletu s svojim prvim WordPress spletnim mestom, potem morda ne boste potrebovali gostov, optimiziranih za WordPress. Z osnovnim načrtom gostovanja v skupni rabi se lahko umaknete, dokler ne dobite dovolj prometa, kjer ga je smiselno nadgraditi.

Če pa imate srednje veliko WordPress spletno mesto ali spletno mesto, ki hitro raste, je morda dobra ideja, da nadgradite na gostovanje, optimizirano za WordPress.

WordPress optimizirano gostovanje Bluehosta je opremljeno z orodji po meri in naprednim cPanel, kar omogoča neverjetno enostavno upravljanje spletnega mesta. Če gradite spletno mesto za e-trgovino, lahko uporabite kombinacijo WooCommerce WordPress, ki jo podpira močna platforma gostovanja.

Gostovanje preprodajalcev

Bluehost ponuja različico gostovanja preprodajalcev, ki jo poganja ResellerClub. Če ste spletni razvijalec ali upravljate agencijo, ki upravlja spletna mesta strank, se boste morda želeli prijaviti za načrt gostovanja preprodajalca. Lahko celo zgradite svoje lastno mini hosting podjetje na zadnji strani gostovanja preprodajalcev. Z Bluehost prodajalčevim gostovanjem boste svojim strankam in strankam lahko zagotovili skupno rabo, VPS, namensko in gostovanje v WordPressu. prodati več kot 800 različnih izdelkov, povezanih s gostovanjem, dobiti dostop do podpore 24/7 in zagotoviti prilagojene nadzorne plošče in drugo. Cene gostovanja preprodajalcev se močno razlikujejo glede na vrsto gostovanja, ki ga ponujate. Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o gostovanju prodajalcev Bluehost.

Splošne značilnosti gostovanja

Upajmo, da ste zbrali veliko o celotnem naboru funkcij, ki ga ponuja Bluehost. Tu je kratki pogled na njihov splošni nabor funkcij, v katerem najdete večino programov gostovanja, opremljenih z:

Enostaven za uporabo

Ne glede na načrt gostovanja boste na koncu izbrali, ugotovili boste, da so njihovi načrti gostovanja zelo enostavni za krmarjenje in konfiguriranje. Vse od prijave na gostovanje, do nastavitve gostovalnega računa, upravljanja domenskih imen, nastavitve e-poštnih naslovov, do namestitve WordPress-a. V bistvu je vsaka naloga, ki jo želite opraviti na nadzorni plošči Bluehost, mrtva preprosto.

Uporabniku prijazna nadzorna plošča

Bluehost ima intuitivno prilagojeno nadzorno ploščo, ki je vgrajena v industrijski standard cPanel. Tu boste lahko upravljali svoja spletna mesta, dodali več aplikacij na svoje spletno mesto, upravljali e-poštne račune, imena domen in še veliko več.

Funkcije domene in e-pošte

Poleg gostovanja boste našli tudi vrsto različnih domenskih in e-poštnih funkcij. Na primer, če uporabljate Bluehost za upravljanje imen domen, boste dobili intuitivno nadzorno ploščo, ki vam omogoča prenos domen, nakup domen in drugo. Prav tako boste lahko dodali neomejene e-poštne račune za specifične domene e-poštni naslovi. Tu lahko nastavite e-poštne račune, posredovanje e-pošte in še veliko več.

Več podpornih kanalov

Bluehost ponuja več načinov za stik s svojim podpornim osebjem. Imate 24/7 dostop do podpore za stranke prek e-pošte, telefona in klepeta v živo. Poleg tega imate obsežno bazo znanja, ki vam lahko pomaga pri iskanju kakršnih koli težav z računom, ne da bi vam bilo treba zagotoviti podporo. 

Namestitve z enim klikom

Kot večina začetnikom prijaznih gostiteljev boste našli vedno uporabno namestitev z enim klikom. Ta aplikacija vam omogoča, da na novo spletno mesto hitro namestite več različnih aplikacij, programske opreme in CMS. Ali želite na primer zgraditi WordPress spletno mesto? Samo izberite WordPress, vnesite malo informacij in namestitveni program bo WordPress v celoti namestil na novo spletno mesto. Enako, če želite namestiti drugo programsko opremo za CMS ali celo e-trgovino, kot je Magento.

Kakovostna strojna oprema

Ena stvar, ki jo boste želeli iskati v gostitelju, je kakovost njihove strojne opreme. Nekatera podjetja za gostovanje bodo stroške znižala preprosto z uporabo zastarele strojne opreme. Na srečo Bluehost zavzame popolno nasprotno stališče. Vsi njihovi strežniki so ročno izdelani s kakovostno strojno opremo strežnika. Uporabljajo zelo hitre pogone SSD in storijo vse, kar lahko, da njihovi strežniki uporabljajo najnovejšo strojno opremo.

Varnostne funkcije

Najdba ponudnika gostovanja, ki ponuja različne zaloge in dodatne varnostne možnosti, je nujno potrebna. Bluehost ponuja široko paleto varnostnih funkcij, s katerimi se boste zaščitili pred tveganji, ki obstajajo na spletu.

Obstaja na tone različnih orodij za preprečevanje neželene pošte, kot so Apache SpamAssassin, Hammer Spam in strokovnjaki za neželeno pošto. Vse to bo pomagalo zaščititi e-poštno sporočilo, če uporabljate vgrajene funkcije e-pošte.

Obstaja tudi podpora za CloudFlare, ki ne samo da lahko pomaga pospešiti čas nalaganja, ampak bo tudi pomagal preprečiti, da bi napadi DDoS zrušili vaše spletno mesto.

Končno, odvisno od vrste gostiteljskega paketa, ki ga izberete, boste morda imeli tudi dostop do svojega strežnika prek SSH. To vam omogoča varen pristop k spreminjanju in nalaganju datotek spletnega mesta.

Dodatne varnostne funkcije

Poleg zgoraj omenjenih varnostnih funkcij je še nekaj dodatnih orodij, s katerimi si lahko še bolj izboljšate varnost.

1. Zaklepanje strani

SiteLock je še en varnostni dodatek, ki bo izboljšal vašo skupno varnost na spletnem mestu. SiteLock je opremljen s funkcijami, kot so redno pregledovanje zlonamerne programske opreme in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, zaščita pred neželeno pošto in zaščita pred DDoS napadi. To je dodatna storitev in trenutno vam boste privoščili 1,99 USD. Če pa varnost spletnega mesta jemljete resno, je to majhna naložba.

2. SSL potrdila

Vsak program gostovanja je opremljen z osnovnim SSL certifikatom. SSL potrdila bodo pomagala povečati varnost spletnega mesta s šifriranjem kakršnih koli informacij, ki se izmenjujejo med brskalnikom vašega uporabnika in strežniškim okoljem. Načrti gostovanja na višji ravni so opremljeni z zasebnimi certifikati SSL, vendar lahko vedno kupite SSL potrdilo višje ravni, ne glede na načrte, ki jih imate.

3. 2-faktorska overitev

2-faktorska avtentikacija ustvarja dodatno plast varnosti pri dostopu do vaše nadzorne plošče in računa Bluehost. Če je omogočeno, boste morali dokončati postopek prijave z mobilno aplikacijo, da preverite svojo identiteto. Predstavljajte si dve različni gesli, ki se morata ujemati, preden se lahko prijavite. To je odličen način za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do vašega računa.

Dodatne lastnosti

Poleg zgoraj omenjenih funkcij spletnega gostovanja boste našli tudi množico drugih uporabnih orodij, kot so upravitelj domen, ustvarjalec spletnih mest in drugo. Tu je nekaj najbolj uporabnih dodatnih funkcij, ki jih Bluehost ponuja:

Upravljanje domen

Poleg tega, da gostujete na vašem spletnem mestu, lahko uporabite tudi Bluehost za upravljanje imen domen. To je zelo koristno, še posebej če upoštevamo, da veliko načrtov gostovanja Bluehost prihaja z brezplačnim domenskim imenom.

Tu je nekaj edinstvenih funkcij upravljanja domen, do katerih boste imeli dostop:

1. Upravitelj domen

Če imate domeno z Bluehostom, boste imeli dostop do orodja za upravljanje domen. To orodje vam bo omogočilo nakup več domen, sledenje domen, prenos domen in upravljanje stvari, kot so vaši strežniki imen, in več.

Če imate načrte Plus ali Choice Plus (poglejte si to), boste imeli možnost upravljanja neomejenega števila domen.

2. Poddomene

Če imate prek Bluehosta obstoječo domeno, lahko ustvarite neomejeno število poddomena za to domeno. Poddomena deluje kot ločeno spletno mesto, čeprav uporablja isto domeno. Na primer, če je vaša domena “mysite.com”, ustvarite poddomeno, ki je “blog.mysite.com”.

3. Parkirane domene

Parkirane domene je mogoče uporabiti iz različnih razlogov, najpogostejši pa je ustvarjanje vzdevkov spletnih strani. Na primer, če je vaše spletno mesto „mysite.com“, lahko dobite tudi „mysite.net“ in „mysite.org“ ter jih parkirate in preusmerite na svoje glavno spletno mesto.

4. Sitebuilder

Če iščete hiter in preprost način za izdelavo spletnega mesta, lahko uporabite priloženi ustvarjalec spletnih mest. Tega graditelja spletnih strani poganja Weebly.

Je zelo enostaven za uporabo in je opremljen z vmesnikom povleci in spusti, s pomočjo katerega lahko zgradite svoje spletno mesto. Tudi če še nimate izkušenj z gradnjo spletnega mesta, lahko s tem orodjem hitro ustvarite profesionalno spletno mesto.

Preprosto izberite eno od vnaprej zasnovanih predlog, nato povlecite in spustite nove elemente, dokler niste zadovoljni s svojim spletnim mestom.

Izdelovalec spletnih strani Weebly je odlična izbira, če želite sestaviti preprosto spletno mesto v čim krajšem času.

Funkcije e-trgovine

Bluehost ne ponuja nobenih načrtov, ki bi bili v celoti namenjeni e-trgovini, vendar je opremljen z vsemi potrebnimi funkcijami, ki vam pomagajo pri gradnji trgovine e-trgovine. Na primer, tudi v osnovnem načrtu gostovanja v skupni rabi je vse, kar morate storiti, namestiti vašo programsko opremo za e-trgovino po izbiri. Lahko uporabite kombinacijo WooCommerce in WordPress ali pa namestite programsko opremo, kot so Magento, Zen Cart ali OpenCart. Vse te lahko namestite v nekaj klikih na nadzorni plošči Bluehost. izdelajte spletno mesto za e-trgovino, nato pa si oglejte spletno gostovanje WooCommerce.

Če boste za izdelavo nove trgovine uporabljali kombinacijo WooCommerce in WordPress, potem je to možnost gostovanja vsekakor vredno raziskati.

Če resno razmišljate o gradnji trgovine za e-trgovino, morate biti pozorni na PCI. PCI DSS je niz varnostnih standardov, ki se jih mora držati vaša trgovina e-trgovine, če obdelujete, shranjujete ali prenašate podatke imetnika kartice strank.

Bluehost ni opremljen tako, da je združljiv s PCI takoj izven vrat. Vendar lahko nastavitve prilagodite tako, da zagotovite popolno skladnost. Z vaše strani bo potrebno le še več dela.

MOJO tržnica

MOJO Marketplace je ogromna tržnica aplikacij, ki je vključena v vaš načrt gostovanja Bluehost. Opremljen je z več sto brezplačnimi aplikacijami, ki jih lahko namestite na svoje spletno mesto. Zdaj jih lahko namestite na svoje spletno mesto brez tržne pomoči, vendar bi bil postopek veliko bolj tehničen in dolgotrajen.

Lepota tržnice je hitrost in enostavnost, s katero lahko te zmogljive aplikacije namestite na svoje spletno mesto. Na primer s klikom na gumb lahko namestite CMS, kot so WordPress, Drupal ali Joomla. Prenesete lahko tudi vtičnike, teme in še veliko več.

Pogosta vprašanja o gostovanju v Bluehostu

Upamo, da so zgornji podatki odgovorili na skoraj vsa vaša vprašanja v zvezi z Bluehostom. Vendar imate še vedno nekaj dolgotrajnih vprašanj.

Tu je nekaj najpogostejših vprašanj, povezanih z Bluehostom, na katerega smo naleteli:

Ali sta Bluehost in HostGator isto podjetje?

Bluehost in HostGator spadata pod okrilje Endurance International Group (EIG), vendar delujeta kot ločeni blagovni znamki in podjetji. EIG ima desetine drugih podjetij, na katera ste verjetno naleteli med svojim gostovanjem. Torej, ne, nista isti družbi, vendar sta oba v lasti EIG.

Ali nudijo večjezično podporo?

Bluehost ni večjezično podjetje. Podporo ponujajo le v angleščini. Zdaj bi lahko še vedno ustvarili spletno mesto z vsebino v drugem jeziku, vendar boste lahko imeli dialog le s podpornim osebjem v angleščini.

Ali so vključeni SSL certifikati?

Da, Bluehost ponuja SSL certifikate za vse svoje načrte gostovanja. Raven SSL certifikata je odvisna od izbranega načrta gostovanja. Vendar pa lahko potrdilo SSL nadgradite tudi z nakupom certifikata višje ravni, ne glede na načrt gostovanja.

Kakšni varnostni ukrepi veljajo?

Bluehost jemlje varnost zelo resno. Za začetek boste imeli dostop do CloudFlare, ki ni nujno varnostno orodje, vendar kot CDN ščiti pred DDoS in SQL injekcijskimi napadi.

Prav tako boste našli različna orodja za zaščito pred neželeno pošto za e-poštne račune in zaščito prek SiteLock.

Ali obstaja garancija za vračilo denarja?

Bluehost ponuja garancijo za vračilo denarja. Vendar velja le za prvi pogoj gostovanja. Kljub temu je njihovo jamstvo precej velikodušno.

Lahko prekličete v 30 dneh od začetka gostovanja in prejmete celotno povračilo. Če želite preklicati po 30 dneh, boste prejeli delno nadomestilo glede na čas, ki je na voljo v vašem načrtu.

Upoštevajte, da ta garancija velja samo za načrte gostovanja in ne za nobene domene, ki ste jih kupili, ali dodatne storitve.

Ali za shranjevanje uporabljajo SSD ali HDD?

Da. Skoraj vsak načrt je opremljen s SSD diski. Pogoni SSD vam zagotavljajo izboljšano varnost podatkov, visoke hitrosti in visoko raven zanesljivosti.

Ali obstaja garancija za uptime?

Bluehost ponuja približno 99% uptime (kot večina drugih ponudnikov gostovanja). Vendar pa nimajo garancije za vračilo, če bo padla pod to številko.

Vendar Bluehost še naprej preizkuša v višjih stopnjah nadomestitve, kar uporabnikom zagotavlja povprečno čas delovanja približno 99,9%.

Tudi preko Bluehosta lahko dobite imena domen?

Da. Bluehost lahko deluje tudi kot registrator domene. Poleg tega je med načini veliko načrtov opremljeno z brezplačnim domenskim imenom.

Če imate načrt, ki presega najcenejši načrt gostovanja v skupni rabi, potem lahko z vašim računom Bluehost gostite in upravljate neomejena imena domen.

Ali priporočam Bluehost gostovanje?

Da. Bluehost je neverjetno zmogljiv in zanesljiv gostitelj. S hitrostmi in časom uptime, ki se nenehno uvrščajo v zgornji nivo gostiteljskih podjetij, so zagotovo gostitelji, ki jih morate upoštevati.

Njihovi načrti so cenovno dostopni in polni funkcij. Poleg tega lahko s široko paleto razpoložljivih načrtov najdete načrt in paket, ki sta popolna za novo spletno mesto.

In končno, tisti, ki iščejo visokokakovostnega gostitelja WordPressa, bi vsekakor morali razmisliti o Bluehostu. Njihovo gostovanje v programu WordPress je zelo učinkovito in ga priporočajo sami WordPress.

Več pregledov BlueHost

Če želite prebrati več naših mnenj o BlueHost-u, si oglejte naslednje:

 1. Primerjava BlueHost proti Godaddyju
 2. Primerjava BlueHost proti Hostgatorju
 3. Primerjava BlueHost proti Dreamhostu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map