Najbolji povezani dodaci za WordPress

Možda imate najbolji sadržaj na svojoj web stranici, ali ako on ne dosegne čitatelje, tada morate ozbiljno razmisliti o načinima na koji će ljudi navesti da čitaju sadržaj vaše web lokacije.


A, ne govorimo o marketingu vašeg sadržaja ili web mjesta ljudima koji ga još nisu posjetili. Također morate iskoristiti one koji posjećuju vašu web stranicu kako bi pročitali članak.

Ako čitatelj voli članak, vašom web stranicom trebalo bi biti izuzetno lako za kretanje, olakšajte im dijeljenje vašeg sadržaja na društvenim mrežama i treba ih usmjeriti prema sličnim člancima na vašoj web lokaciji. Na ovaj način možete povećati lojalnost čitatelja za svoj blog ili web stranicu.

A uz platformu poput WordPressa, na dnu članka moguće je imati veze do povezanih postova. Za web mjesta WordPress dostupan je mnoštvo dodataka s gornjim postovima. Na taj način čitatelji olakšavaju pronalaženje povezanih članaka na vašoj web lokaciji i na taj način povećava trajanje vremena koje provode na vašoj web lokaciji.

Srodna strategija sadržaja također vam pomaže da povećate prikaz stranica na svojoj web lokaciji i smanji stopu napuštanja početne stranice. Svi ti se čimbenici kombiniraju kako bi poboljšali sveukupni SEO vaše web stranice, što će vam donijeti prednost jer će vaša web lokacija dobiti viši rang u rezultatima pretraživanja.

Ovo je također definitivno vrlo pametan način da posjetitelje pročitaju neke vaše vrlo stare članke ili postove.

Dakle, identificirali smo neke od najboljih dodataka za WordPress objavljene veze. U ovom članku navodimo detaljne značajke ovih popularnih dodataka za WordPress kako biste mogli odabrati onaj koji ispunjava vaše zahtjeve.

Najbolji besplatni dodaci za WordPress

Još jedan dodatak za srodne postove (YARPP)

YARPP

Nakon preuzimanja više od 3,4 milijuna puta, YARPP je lako jedan od najpopularnijih dodataka u vezi s postovima koji je dostupan na WordPress platformi. Prilično je fleksibilan i čitateljima vaše web stranice uvodi drugi relevantni sadržaj na vašoj web stranici u obliku stranica, postova ili različitih prilagođenih vrsta posta.

YARPP vam omogućuje i prikaz vezanih veza sa postovima na bočnoj traci ili pri dnu vašeg posta ili članka. Također možete imati “prikaz popisa” (tekst) ili “prikaz sličica” povezanih članaka.

Ovaj besplatni WordPress dodatak ima nevjerojatan sustav predložaka i pruža podršku za prikaz RSS feeda. Ima mogućnost prepoznavanja povezanih (ili relevantnih) postova pomoću ugrađenog jedinstvenog algoritma koji uzima u obzir sadržaj tijela, naslove, oznake, kategorije i slično o dotičnom postu.

Trenutna kompatibilnost

Kompatibilno je s verzijom WordPressa 4.4.2 (s verzijom YARPP 4.3.1).

Nedostaci

YARPP jako troši resurse, posebno za velike web stranice što dovodi do neefikasnih upita za vašu bazu podataka, povećavajući naprezanje na njoj. Integrirani predmemoriranje također nije dobar i komplicira pitanja za vašu web lokaciju.

Taj je problem rezultirao nekim vrlo popularnim pružateljima usluga WordPress hosting hostinga, kao što su WP Engine i Media Temple, na crnoj listi YARPP.

Kontekstualni povezani postovi (CRP)

kontekstualno povezani postovi

Ovaj dodatak omogućuje prikazivanje popisa povezanih postova na vašem blogu, web mjestu ili feedu. Prilično je fleksibilan s obzirom na područja u kojima vam omogućuje prikazivanje veza do tih srodnih postova.

Na primjer, ne samo da vam omogućava prikazivanje vezanih postova veza na dnu članka ili na bočnoj traci pomoću widgeta, već vam omogućuje prikazivanje na određenim područjima vašeg posta uz pomoć kratkog koda [crp ].

I, nema potrebe za uređivanjem datoteka predložaka, jer se prikaz automatski događa kad aktivirate dodatak.

CRP algoritam pomaže u pripremi popisa povezanih postupaka na temelju sadržaja naslova i sadržaja posta. Pomoću ovog dodatka dobivate veću kontrolu nad povezanim postovima koji su prikazani. Dakle, možete odlučiti koliko će se prikazati, koliko nedavnih treba biti povezanih postupaka i koje su kategorije ili postovi isključeni iz prikazivanja u odjeljku “povezani postovi”.

Ako vam to nije bilo dovoljno, u nastavku možete prikazati kratki ulomak odlukom koliko znakova mora biti vidljivo čitatelju.

Sastoji se od ugrađene predmemorije koja omogućuje postavljanje tih povezanih postova, bez ikakvog dodatnog opterećenja na poslužitelju.

Kao i YARPP, i ovaj dodatak nudi podršku za prilagođene vrste i stranice postova, kao i postove. Osim toga, CRP podržava widgete, kratke kodove, CSS stilove i sličice. CSS stilovi daju vam mogućnost preinačavanja povezanih postova prema vašim zahtjevima.

Uz to, ovaj besplatni WordPress dodatak koristi slike prisutne unutar sličice posta, posebno ako ne može pronaći relevantnu istaknutu sliku ili sličicu posta. I da, ovaj dodatak omogućuje vam i prebacivanje između sličica i prikaza teksta za vaše srodne postove.

Trenutna kompatibilnost

Kompatibilan je s verzijom WordPressa 4.4.2 (s CRP verzijom 2.2.3).

Nedostaci

 • Njegov algoritam ne uzima u obzir kategorije ili oznake prilikom određivanja popisa povezanih postova.
 • Prikazuje umanjene slike na popisu s popisivačima, zbog nedostatka predloška. A korištenje CSS-a može biti teško za apsolutne početnike s WordPressom.
 • Ovo je također nevjerojatno puno resursa i usporava velike web stranice. Zbog toga ga je nekoliko upravljanih pružatelja WordPress hostinga, poput WP Enginea, stavilo na crnu listu.

Jetpack (Modul s povezanim postovima)

jetpack-dodatak

Ako već dugo vremena koristite WordPress, vjerojatno ste koristili dodatak Jetpack ili ste u najmanju ruku čuli za njega. Riječ je o jednom od najtraženijih WordPress dodataka i nudi više od 35 različitih funkcionalnosti, uključujući analitiku, sustav komentiranja i slične postove.

Ove se funkcionalnosti nude kao dio različitih modula tvrtke Jetpack. Jedan takav modul je i modul s postovima povezanim s Jetpackom, o kojem se raspravlja u mom vodiču za Jetpack.

Slično kao YARPP, algoritam Jetpack provodi analizu sadržaja, oznaka i kategorija dotičnog članka kako bi utvrdio relevantne postove do kojih se mogu prikazati veze za taj članak. Unatoč ovoj opsežnoj analizi, nema utjecaja na brzinu vaše web stranice.

To je zato što analitičku funkcionalnost provodi i Jetpack, što sprečava moguće usporavanje velikih web stranica, što je bio ozbiljan nedostatak za YARPP i CRP dodatke. To objašnjava zašto upravljane WordPress hosting tvrtke, kao što je WP Engine, potiču upotrebu Jetpack dodatka.

Štoviše, možete dobiti svoj vlastiti prilagođeni izbor više nego onaj algoritma Jetpack u pogledu povezanih postova. To je zato što vam ovaj besplatni dodatak daje slobodu da u velikoj mjeri prilagodite funkcionalnost povezanih postu.

Baš kao i CRP, možete popraviti broj povezanih članaka koje želite prikazati i izuzeti određene postove ili kategorije iz ovog odjeljka.

Također možete prikazati veze povezane veze na vrhu posta, pri dnu ili unutar posta koristeći kratki kôd..

Trenutna kompatibilnost

Kompatibilan je s verzijom WordPressa 4.4.2 (s Jetpack verzijom 3.9.4).

Nedostaci

Jedini nedostatak ovog dodatka je činjenica da morate preuzeti cijeli Jetpack dodatak, čak i ako želite koristiti samo povezani modul postova. No dodatak nudi toliko funkcionalnosti da ćete ovaj dodatak vjerojatno koristiti za više od samo povezanih modula postova.

Yuzo – Povezani postovi

Yuzo

Yuzo je besplatni WordPress dodatak za srodne postove na stranicama članaka vaše web lokacije. To se može postaviti brzo i apsolutno je jednostavno za korištenje. Ima ugrađen predmemoriju koja koristi SQL i slike za povećanje brzine vaše web stranice. Stoga nije ni čudo što donosi nešto bolje performanse od ostalih popularnih dodataka koji se odnose na postove, kao što su CRP i YARPP.

Poznato je po tome što može odabrati najrelevantnije postove koji će se pojavljivati ​​u odjeljku “povezani postovi”. A, za to ima algoritam koji može nadvladati ako ručno odaberete povezane sadržaje.

Ona također nudi sveobuhvatan skup mogućnosti prilagodbe koje vam omogućuju da dizajnirate i strukturirate odjeljak s povezanim postovima, prema vlastitoj želji. Bilo da se radi o prilagođenom tekstu, dimenzijama sličica ili bojama pozadine, možete dobiti što želite. Možete čak odabrati i svoj željeni stil (vodoravni ili okomiti) jednostavnim klikom na njega. To vam omogućuje da prikažete svoj popis postova vertikalno ili vodoravno.

Štoviše, omogućuje vam prikaz brojača posjeta, točnije broja posjeta vašim postovima, što vam daje predstavu o povećanju broja pregleda ili pregleda stranica. A čak možete upotrijebiti i Yuzoov super widget za prikazivanje povezanih postova uz upotrebu različitih opcija prilagođavanja.

Ovaj je dodatak vrlo popularan jer je jedan od najbržih dodataka koji se obilaze. Kao i CRP i YARPP, on pruža podršku za sve vrste sadržaja, uključujući stranice, postove i prilagođene vrste postova.

Trenutna kompatibilnost

Kompatibilan je s verzijom WordPressa verzije 4.4.2 (s Yuzo verzijom 5.12.31).

Nedostaci

Mnogi se korisnici ovog dodatka žale da ima previše ažuriranja Yuza. To je možda jedina veća mana koju su doživjeli korisnici Yuzo dodataka.

Najplaćeniji dodaci za WordPress

Povezani postovi Pro za WordPress

povezane stupovi-pro

Ovaj vrhunski dodatak koji se lako prilagođava i koji je vrlo prilagodljiv nudi podršku za širok raspon vrsta sadržaja. Ove vrste sadržaja uključuju multisites, prilagođene vrste postova, stranice, postove, kategorije, pojmove, miješani sadržaj i prilagođeni sadržaj.

Dolaze sa tri sljedeća prekrasna, moderna i jedinstvena izgleda:

 • Gladak i slajd – povezani članci veselog kruga (vrtiljak)
 • Isotopic – veliki odjeljak za srodne postove (do 20 stavki)
 • Prijelaz – prikaz pojedinačnog posta u vremenu (nakon čega slijedi prijelaz na sljedeći post)

Svaki od ovih izgleda daje vam 65 različitih unaprijed definiranih predložaka (neo, curvy, magazin i tako dalje), s raznim gumbima, bojama, tipografijom, dizajnom i još mnogo toga u ponudi. Također nudi visokokvalitetnu svg grafiku spremljenu za mrežnicu.

Algoritam uspoređuje ključne riječi iz vašeg sadržaja kako bi odredio najrelevantnije postove. Podupirač je izuzetno jednostavan za korištenje s više od 200 opcija za prilagođavanje za koje nije potrebno da se tehnički uključite.

Dakle, ovaj je dodatak povjerljiv webmasterima koji ga žele koristiti za svoje WordPress blogove ili web stranice.

Najbolji dio ovog dodatka je to što je opsežna opcija filtra vidljiva i dostupna za upotrebu posjetiteljima vaše web stranice. Vaši čitatelji postupaka mogu tako sortirati i filtrirati povezani odjeljak na temelju vrste posta, relevantnosti, taksonomije, naslova i tako dalje. Na taj će način vjerojatnije pronaći postove koji će ih zanimati.

cijena

Redovna licenca košta 15,00 USD (uz šestomjesečnu podršku wpdreams-a), a produljenje podrške na 12 mjeseci košta 4,50 USD.

Trenutna kompatibilnost

Kompatibilan je s verzijom WordPressa 4.3.

Nedostaci

U osnovi čini sve što vam može biti potrebno od dodatka za povezane postove, ali neki će ga možda smatrati skupljim za takav dodatak.

Priručnici povezani postovi

Priručnik povezani dodaci

Ovaj dodatak za WordPress alternativa je značajkama povezanih postova, ako želite da vaš dodatak dobro funkcionira sa zajedničkim WordPress hostingom. Izuzetno je jednostavan dodatak za sve postove, bez mnogo mogućnosti za prilagođavanje, poput nekih drugih besplatnih WordPress dodataka o kojima smo raspravljali ranije.

Ne može se pouzdati ni u jedan algoritam koji će odrediti relevantnost postova koji će biti prikazani u odjeljku “povezani postovi”.

Jednostavnost upotrebe ovog dodatka također je prikladna za apsolutne početnike. Nakon što se dodatak aktivira, meta okvir se dodaje na zaslon “Dodaj ili uredi post” gdje je moguće odabrati srodne postove.

Sve što trebate učiniti je kliknuti na “Dodaj srodne postove”, pronađite željeni post i kliknite “Dodaj”. To je to! Ne postoji automatska ili slučajna dodjela veza za postove na odjeljak s povezanim postovima. To radite ručno.

Ključna stvar koju treba napomenuti je da ovaj dodatak ne postavlja nikakva ograničenja ili ograničenja u broju povezanih postupaka sa sadržajem koji su mogući za jedan članak.

Štoviše, kada povežete raniji post koji će se pojaviti u odjeljku “povezani postovi” novog članka, novi se članak automatski prikazuje u odjeljku “povezani postovi” prethodnog posta..

Proširuje podršku za kratke kodove i omogućuje prikaz stranica, postova, prilagođenih vrsta posta i još mnogo toga. Također ćete biti zadovoljni kad saznate da ovaj premium dodatak radi za više jezika, uključujući FR, GB, US, DE, NL, ES i RU.

Uz to, pruža mogućnost filtriranja vašim povezanim gledateljima postova što je posebno korisno pri odabiru zanimljivih postova s ​​velikog popisa relevantnih postova.

Možete čak i lako ukloniti post iz odjeljka “povezani postovi” odabirom odgovarajućeg posta i ažuriranjem stvarnog posta. Ovaj dodatak možete preuzeti sa CodeCanyon-a.

cijena

Redovna licenca košta 8,00 USD (uz šestomjesečnu podršku Seandelaney-a), a produženje potpore na 12 mjeseci košta 2,40 USD.

Trenutna kompatibilnost

Kompatibilan je s verzijom WordPressa 3.9.11 (s ručno povezanim postovima verzije 1.8.8).

Nedostaci

Ako želite uštedjeti vrijeme automatskim odabirom povezanih postova, ovaj dodatak nije za vas. Također, ako želite više mogućnosti prilagodbe, ovaj dodatak može vas razočarati u određenoj mjeri.

Presuda o tim najboljim povezanim postovima za WordPress

Nije moguće istaknuti nijedan određeni dodatak kao najidealniji za dodavanje povezane sadržajne funkcionalnosti na vašu WordPress web lokaciju.

Svi gore opisani dodaci su vrlo učinkoviti i možete odabrati bilo koji od njih, po vašoj želji. Vaš cilj mora biti da posjetitelji vaše web stranice prođu kroz više sadržaja, što na kraju daje vašoj web lokaciji bolju priliku stvoriti dojam na vaše čitatelje ili posjetitelje.

Naravno, to je win-win situacija s obzirom na stopu napuštanja početne stranice, pretplate na biltene, prikaze stranica, dijeljenje društvenih medija i još mnogo toga. Više od svega čini da se vaši čitatelji osjećaju traženima jer ostvaruju napore vaše web stranice kako bi preporučili postove za njih u kojima će ih doista zanimati.

Nadamo se da će vam gornji pregled nekih najboljih dodataka za WordPress objaviti kao korisne. Obavezno provjerite naše najbolje WordPress dodatke za poslovanje.

Ako ste koristili bilo koji od ovih dodataka, slobodno podijelite svoja iskustva u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map