Kateri CDN? Prikazovanje MaxCDN Vs Cloudflare

Kot spletni skrbnik spletnega mesta mora biti vaš cilj vedno pridobiti več prometa ali obiskovalcev in obdržati te obiskovalce. In manj verjetno je, da bo obiskovalec spletnega mesta ostal samo na vašem spletnem mestu in si oglejte vse, kar lahko ponudi, če se strani naložijo s polževim tempom.


Če pride do zamude pri nalaganju strani, lahko obiskovalci zaprejo vaše spletno mesto in poiščejo drugo možnost v iskalnikih. Lahko bi rekli, da sta uspešnost in hitrost vašega spletnega mesta enako kritična kot njegova vsebina.

Ustvarjanje omrežja za dostavo vsebine (CDN), ki se za vaše spletno mesto izvaja prek ponudnika storitev, je eden najpametnejših načinov za izboljšanje njegove hitrosti in učinkovitosti. CDN zagotavlja optimalno uporabo velikega (geografsko razpršenega) omrežja strežnikov za pošiljanje datotek spletnega mesta (statičnih, kot so slike, datoteke CSS in JavaScript) obiskovalcem.

Tako se čas nalaganja spletnih strani zmanjša z uporabo CDN, saj uporablja strežnik, ki je najbližje lokaciji vašega obiskovalca. Na nek način ponudnik CDN zagotavlja ustrezno predpomnjenje vaše vsebine za hitro dostavo prek omrežja strežnikov na katero koli lokacijo po vsem svetu..

Vse to je namenjeno temu, da bi po vaši spletni strani zelo hitro krmarili. Zato je izbira idealnega ponudnika CDN zelo pomembna.

Morda boste našli veliko poglobljenih pregledov o najboljših podjetjih za spletno gostovanje za vaše spletno mesto. Nekatera podjetja za spletno gostovanje pa uporabljajo tudi CDN.

Vendar obstajajo zelo omejeni viri, ki ponujajo dostop do podrobnosti o ponudnikih CDN. Zato morate veliko raziskati in, kar je še pomembneje, vedeti, katere funkcije je treba iskati pri ponudniku storitev CDN.

Dva najbolj priljubljena ponudnika CDN sta CloudFlare in MaxCDN in oba pozitivno vplivata na hitrost in uspešnost vašega spletnega mesta.

Vendar pa se lahko glede na vrsto vašega spletnega mesta in podjetja zdi ena izmed njih primernejša glede na vaše zahteve. Ta članek je namenjen podrobni primerjavi CloudFlare in MaxCDN glede na njihove značilnosti, prednosti, slabosti ter načrte in cene.

Ozadje podjetja

CloudFlare in MaxCDN imata sedež v ZDA in sta bila ustanovljena leta 2009. Sedež podjetja CloudFlare je v San Franciscu v Kaliforniji, skupaj s pisarnama v Singapurju in Londonu, sedež MaxCDN pa je v Los Angelesu, Kalifornija.

Medtem ko je CloudFlare že uporabljal več kot 2 milijona spletnih strani, je MaxCDN storil enako za več kot 6 milijonov spletnih mest. In čeprav se MaxCDN bolj osredotoča na kakovost izboljšanja hitrosti in izboljšanje učinkovitosti vašega spletnega mesta, CloudFlare izboljšuje varnost in hitrost vašega spletnega mesta..

MaxCDN ponuja tudi aktivno podporo odprtokodni programski opremi in je partner za financiranje Nginx. Poleg tega podpira Googlov SPDY in v svojem omrežju gosti jQuery kot tudi BootstrapCDN. CloudFlare uporablja spremenjeno različico Nginxa kot ene svojih ključnih tehnologij.

Zdaj bomo razumeli posebnosti in storitve, ki jih ponujata ta dva vrhunska ponudnika CDN.

Namestitev in nastavitev

Če želite MaxCDN nastaviti, vam ni treba spreminjati nastavitev strežnika imen DNS. Nastaviti ni tako enostavno kot CloudFlare, vendar ga zato lahko uporabljajo sistemi za upravljanje vsebine (CMS), kot so WordPress, Vbulletin in Joomla.

Če že uporabljate vtičnik W3 Total Cache, potem je polovica nastavitev MaxCDN že končana. Enostavno morate omogočiti svoj račun MaxCDN z gumbom, ki je na voljo v vgrajenem vtičniku.

Ne glede na platformo spletnega mesta lahko CloudFlare nastavite v nekaj minutah. V ta namen morate spremeniti strežnike imen DNS domene v osrednji domeni vašega gostitelja. To je zelo enostaven korak, ki ne zahteva, da spremenite obstoječo kodo ali namestite katero koli programsko ali strojno opremo.

Če želite nastaviti CloudFlare, lahko uporabite celo nameščeno aplikacijo v cPanelu, če je na voljo. In če niste zadovoljni s storitvami CloudFlare, ga je tako enostavno izklopiti, kot ga nastaviti.

Podatkovni centri

MaxCDN ima približno 57 podatkovnih centrov, od tega 31 v Evropi, 22 v Severni Ameriki, tri v Aziji in eno v Avstraliji. Trenutno nima nobenih podatkovnih centrov v Južni Ameriki ali Afriki, čeprav jih načrtujejo v Braziliji.

Ti podatkovni centri uporabljajo hiter strežnik SSD, s povezavami 10 GB. Za vzpostavitev hitrih mobilnih povezav pa MaxCDN povezuje različne ponudnike internetnih storitev.

CloudFlare ima manj podatkovnih centrov (le okoli 31) kot MaxCDN, vendar so dobro razporejeni po večini celin. (Na Antarktiki nimajo podatkovnih centrov.) Najboljši del je, da ima CloudFlare določeno spletno mesto, ki zagotavlja posodobljena obvestila o uspešnosti vsakega podatkovnega centra. In ves promet na vaši spletni strani bo verjetno potekal skozi celotno omrežje podatkovnih centrov CloudFlare.

Podpora

MaxCDN-jeva podpora je dokaj obsežna, saj omogoča stik z njimi po telefonu, klepetu ali e-pošti. Pravzaprav se lahko z njimi celo povežete prek njihovih strani družbenih medijev.

Ko ste z njimi dvignili vozovnico, je povprečni odzivni čas na vozovnici približno pet minut, kar je izredno dobro. Uporabite lahko tudi dokumentacijo MaxCDN, ki vključuje navodila za začetek, pogosta vprašanja, vire za razvijalce in vadnice.

Podpora CloudFlareja ni tako obsežna kot MaxCDN, vendar naredi svoje delo. Ponuja obsežno zbirko znanja o vprašanjih, pomoči in smernicah za vse teme, kot so začetek, zaračunavanje, predpomnjenje in analitika. Omogoča vam tudi iskanje poizvedb v njihovi iskalni vrstici in, če ne najdete odgovora, lahko predložite vozovnico za podporo.

MaxCDN ponudbe

Optimizacija

MaxCDN ima inteligentno omrežje strežnikov, ki omogoča hitro nalaganje vaše spletne strani s strežnika, ki je najbližji obiskovalcu vašega spletnega mesta..

To pomaga optimizirati hitrost vašega spletnega mesta. Prav tako vaše spletno mesto omogoča takojšnje čiščenje in zagotavljanje, ki zagotavljajo, da so vaše nove izvorne namestitve vidne takoj. Poleg tega MaxCDN podpira popolno avtomatizacijo svojih CDN s popolno integracijo API-ja in GitHub-a.

Za boljšo optimizacijo in nadzor MaxCDN uporablja EdgeRules. Ti zagotavljajo nadzor nad dostavo vsebine prek robnih strežnikov v realnem času, brez pomoči ekipe za podporo. Za MaxCDN obstajajo tri vrste predpomnjenih datotek in vsaka je shranjena v določenem območju:

 • Potegnite cone – na teh območjih so shranjene navadne datoteke, na primer datoteke CSS, slikovne datoteke in datoteke JavaScript. Po določenem času se občasno čistijo (obnavljajo).
 • Push cone – večje datoteke, ki se redko spreminjajo, na primer e-knjige, zip datoteke in datoteke PDF, so na voljo na teh območjih, dokler niso, dokler jih ne spremenite ali izbrišete.
 • Vodne cone – Video in avdio datoteke za pretakanje v teh conah se strežejo s protokolom za tok medijev v realnem času in ostanejo takšne, kot so, dokler jih ne spremenite ali izbrišete.

Analitično poročanje

MaxCDN ponuja dostop do poročanja in analitike v realnem času. Skozi ustvarjena poročila lahko preprosto preverite velikost datotek, 50 najboljših datotek, podatkovne centre, iz katerih kličejo datoteke, razčlenitve območij, kode stanja in še več. Takšno poročanje v realnem času vam omogoča dostop do podrobnosti o datotekah, ki jih gledate, lokaciji takih pogledov in virih, ki porabijo vašo pasovno širino..

Varnost

MaxCDN ponuja tudi nekatere varnostne funkcije, čeprav te funkcije niso tako obsežne kot tiste, ki jih ponuja CloudFlare.

Omogoča vam, da za zaščito računa uporabite dvostopenjski postopek preverjanja pristnosti (zaščitene žetone) in celo implementirate seznam naslovov IP za spremljanje oseb, ki jim je dovoljen dostop do vašega računa.

Za aplikacije je na voljo dodatna varnost, kot so OAuth pooblastilo, HTTP Referrer Whitelist in Secure Tokens. Omogoča tudi takojšnjo SSL aktivacijo z enim klikom za večjo varnost.

Ponudbe v oblaku

Optimizacija

Z CloudFlare se strani vašega spletnega mesta začnejo predpomniti, ko spremenite nastavitve DNS. Učinkovitost in hitrost vašega spletnega mesta sta optimizirana tudi z različnimi funkcijami, kot so:

 • Predpomnilnik lokalnega pomnilnika – z uporabo lokalnega pomnilnika na mobilnih napravah in sodobnih brskalnikih za inteligentno predpomnjenje predmetov,
 • Optimizacija glave predpomnilnika – samodejna prilagoditev navodil glave predpomnilnika za natančno predpomnjenje virov spletnega mesta v brskalnikih, kar zmanjša zahteve za nove zahteve,
 • Nalaganje raket – samodejna optimizacija strani na spletnem mestu, da se zmanjšajo omrežne povezave, ne da bi upočasnili upodabljanje strani s pomočjo drugih virov,
 • Povezovanje v JavaScript (zmanjšane povezave) – izogibanje prevelikim obremenitvam ali obremenitvam več omrežnih zahtev s povezovanjem več datotek JavaScript skupaj v eno samo zahtevo.

Podobne funkcije za optimizacijo vključujejo gzipping strani, asinhrono nalaganje virov, minifikacijo in predpomnjenje brskalnika.

Analitično poročanje

CloudFlare ponuja podrobno poročilo o prometu vašega spletnega mesta na strani za analitiko. To poročilo je na voljo na spletnem mestu ali na konsolidirani osnovi za vsa spletna mesta brezplačnega načrta ali celo vsa plačana spletna mesta.

Ta poročila razkrivajo informacije o rednem prometu na spletnem mestu, skupnem ogledu strani, pajkih, botih in grožnjah. Vključuje tudi podrobnejše podatke, vključno z državo izvora groženj in iskalnike, ki so preiskali vaše spletno mesto.

Varnost

CloudFlare ponuja vašo spletno stran zaščito pred napadi DDoS, zlonamernimi boti, injekcijami SQL, neželeno pošto s komentarji in še več.

In za spletno zaščito pred grožnjo CloudFlare uporablja požarni zid za spletno aplikacijo (WAF). S spremembo nastavitev DNS za nastavitev CloudFlare strežnik deluje kot posrednik med strežnikom vaše spletne strani in uporabniki, kar zagotavlja zaščiten sloj zaščite.

Obsežne varnostne značilnosti CloudFlare so mu omogočile, da se je spopadel z enim največjih napadov DDoS v zgodovini interneta v letu 2014. Tako je bilo očitno, da z lahkoto obvladuje obsežne napade na spletna mesta.

Načrti in cene

Spodaj je primerjava različnih načrtov, ki jih ponujata MaxCDN in CloudFlare za vaše spletno mesto.

CloudFlare ponuja štiri različne načrte (Free, Pro, Business in Enterprise). Vedno lahko nadgradite ali pomanjšate med načrti Free, Pro in Business.

Prav tako vam ne zaračuna uporabe pasovne širine za te tri načrte. Torej, ne smete skrbeti, da se bo promet vašega spletnega mesta nenadoma povečal, saj povečana pasovna širina ne bo povzročila nobenih stroškov.

In za vsa porabljena spletna mesta in storitve (v okviru brezplačnih, profesionalnih in poslovnih načrtov) prejmete en sam konsolidiran račun iz CloudFlare.

Funkcije in cene za štiri načrte CDF-ja CloudFlare so navedene spodaj:

Cene v oblaku

V primerjavi z CloudFlare MaxCDN ponuja večjo raznolikost tako po številu kot po vrstah načrtov. Na primer, ponuja tri vrste načrtov po pošti, kot je navedeno spodaj:

 • Začetni načrti
 • Načrti z veliko prostornino
 • Načrti po meri podjetja

Pod začetnimi načrti MaxCDN ponuja štiri različne načrte z različnimi konfiguracijami, kot so navedene spodaj:

 • Načrtujte 1 – 100 GB pasovne širine na mesec za dve spletni strani (cone) po 9,00 USD na mesec (8 ¢ za vsak GB, ki se preveč uporablja)
 • Načrtujte 2 – 500 GB pasovne širine na mesec za tri spletne strani (cone) po 39,00 USD na mesec (7 ¢ za vsak GB, ki se preveč uporablja)
 • Načrt 3 – 1TB pasovna širina na mesec za pet spletnih strani (cone) pri 79,00 USD na mesec (6 ¢ za vsak GB, ki se uporablja preveč)
 • Načrtujte 4 – 5TB pasovne širine na mesec za sedem spletnih mest (območij) pri 299,00 USD na mesec (5,5 ¢ za vsak GB, ki se preveč uporablja).

Pod velikimi načrti glasnosti MaxCDN ponuja štiri različne načrte z različnimi konfiguracijami, kot so navedene spodaj:

 • Načrtujte 1 – 10TB pasovne širine na mesec za 10 spletnih mest (območij) pri 499,00 USD na mesec (5 ¢ za vsak GB, ki se preveč uporablja)
 • Načrtujte 2 – 50TB pasovne širine na mesec za 25 spletnih strani (cone), pri 2.560,00 USD na mesec (4,5 ¢ za vsak GB, ki se uporablja pretirano)
 • Načrtujte 3 – 150TB pasovne širine na mesec za 50 spletnih mest (območij) pri 6.144,00 USD na mesec (4 ¢ za vsak GB, ki se preveč uporablja)
 • Načrtujte 4 – 350TB pasovne širine na mesec za 100 spletnih mest (območij) pri 12.544,00 USD na mesec (3,5 ¢ za vsak GB, ki se preveč uporablja)

Za poslovne načrte po meri lahko s svojimi zahtevami stopite v stik z MaxCDN ekipo in oblikujete načrt, ki bo ustrezal vašemu spletnemu mestu.

Spodaj je primerjava funkcij, ki so na voljo v okviru teh vrst MaxCDN načrtov.

MaxCDN-cena

Prednosti MaxCDN nad CloudFlare

 • Za razliko od CloudFlare, ki ponuja samo podporo za vozovnice ali pošto, MaxCDN ponuja podporo za uro in različne možnosti podpore, kot so klepet, e-pošta in telefon.
 • Za razliko od CloudFlare, MaxCDN vsako stran svojega spletnega mesta predpomni in predpomnjena različica spletnega mesta se prikaže v primeru izpada.
 • Za razliko od CloudFlare poročila MaxCDN omogočajo, da se naučite prenesenih datotek in njihovega vira.
 • Njen RESTFUL API omogoča interakcijo z aplikacijami in tretjimi platformami.
 • Ne izvaja funkcije CAPTCHA, ki je za uporabnike CloudFlare pogosto moteča funkcija.
 • Ponuja 30-dnevno garancijsko obdobje za vračilo denarja, kar je več kot dovolj za preizkus vseh njegovih funkcij CDN.

Prednosti CloudFlare nad MaxCDN

 • Ponuja zaščito pred napadi DDoS in injekcijami SQL, česar MaxCDN morda ne bo mogel storiti.
 • Za razliko od MaxCDN lahko nekatere funkcije CloudFlare uporabljate brezplačno s svojim brezplačnim načrtom.
 • Za razliko od MaxCDN ne postavlja nobenih omejitev ali omejitev glede uporabe pasovne širine na vašem spletnem mestu.
 • Ves promet na vašem spletnem mestu mora potekati po omrežju CloudFlare (ker usmerite strežnike imen DNS svoje domene na njihove), kar potencialnim napadalcem izredno težko napada vaš strežnik.
 • Nastavitev ali implementacijo z uporabo navodil po korakih je izjemno enostavno in ne zahteva nobenih raziskav, za razliko od MaxCDN, kar lahko traja nekaj časa, če še nimate vtičnika W3 Total Cache integracija.

Splošna razsodba

Tako MaxCDN kot CloudFlare ponujata visoko hitrost in optimalno delovanje za vaša spletna mesta. Vendar pa imamo raje MaxCDN zaradi svoje boljše predpomnilne sposobnosti in celovite možnosti podpore.

MaxCDN je primeren za podjetja ali velika mesta prometa, pri katerih je optimizacija uspešnosti izjemnega pomena. Zaradi večje varnosti je CloudFlare zaradi širokega nabora varnostnih funkcij boljša alternativa CDN. Če tudi ne potrebujete dodatne varnosti ali ne želite dražiti zakonitih uporabnikov z dodatnimi varnostnimi ukrepi, na primer CAPTCHA, je MaxCDN morda boljši ponudnik CDN.

Če ste kot ponudnik CDN na svojem spletnem mestu uporabljali MaxCDN ali CloudFlare, prosimo, delite svoje izkušnje v spodnjem razdelku s komentarji..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map