12 van de beste gratis PDF-editors – 2020-gids

PDF’s is een van de meest populaire documenttypen die tegenwoordig online worden gebruikt. Het is het favoriete document dat in het bedrijfsleven wordt gebruikt, van online brochures tot facturen. PDF-editors zijn hard op weg om de onmisbare tool te worden. Als u op een kantoor werkt of een bedrijf runt, kunt u zelfs meerdere keren per dag met PDF’s te maken krijgen!


Of je nu een e-boek in pdf-indeling leest, een personageblad voor een tafelblad opstelt of een project voor je werk samenstelt, je moet pdf’s on-the-fly kunnen wijzigen, en bij voorkeur met zo min mogelijk gedoe. Daartoe heb ik een lijst samengesteld van de beste 12 gratis PDF-editors!

Hier is mijn lijst met de beste gratis PDF-editors

1. ApowerPDF
2. AbleWord
3. PDFcandy
4. PDF-XChange Editor
5. Sedja
6. PDFsam Basic
7. PDFescape
8. InkScape
9. SmallPDF
10. PDFelement Pro
11. PDFbuddy
12. FormSwift

Eervolle vermelding:

Als je student toegang hebt – of je bent gewoon een beschermheer – heeft Microsoft Word uitstekende PDF-bewerkingsmogelijkheden. Laad gewoon de PDF en geef hem een ​​paar minuten om te converteren, en je bent klaar om te rocken! Maar als je geen Word hebt, of als je op zoek bent naar iets meer een niche, kijk dan eens naar de rest van onze lijst! In het bijzonder zijn een aantal van deze programma’s alleen nuttig als u zich in een heel specifiek scenario bevindt.

Houd er ook rekening mee dat, aangezien PDF-documenten ooit het eigen formaat waren dat exclusief eigendom was van Adobe, er geen absolute stroom van echt gratis PDF-bewerkingsprogramma’s op de markt is. Velen zullen uw PDF in watermerken behandelen of hebben een zeer beperkte functionaliteit. Sommige van de programma’s op deze lijst hebben hun gebruikslimieten, maar elk programma geeft u de vrijheid om meerdere PDF’s back-to-back volledig te bewerken.

Dus zonder verder oponthoud …

1. ApowerPDF

De functionaliteit van ApowerPDF is bijna bizar open einde. Serieus: je zult niet veel echt gratis programma’s vinden die je zoveel touw geven als ApowerPDF je geeft. Om te beginnen moet u hier twee wegen inslaan: een webgebaseerde PDF-editor of een speciale download voor het programma zelf. Dus misschien heb je haast en probeer je gewoon een snelle bewerking uit te voeren naar een PDF die iemand anders vervormt – je hoeft niet een heel programma te downloaden en te installeren, toch? Je bewerkt amper PDF’s in de eerste plaats ! Hoewel we ons daardoor afvragen waarom u deze lijst zelfs leest, is het een volledig geldig levensscenario. Met de online tool van ApowerPDF hoeft u alleen maar een snelstart-app te installeren en u bent klaar. ApowerPDF heeft ook een functie voor het maken van een PDF-formulier. Het is alsof je Adobe Acrobat Pro hebt, maar zonder ervoor te betalen.

Wat we leuk vinden: 

Geen grap, met de webgebaseerde app van ApowerPDF kunt u tekst bewerken / opmaken, afbeeldingen toevoegen, documenten coderen, uw PDF converteren naar een afbeeldingsbestand en zelfs opmerkingen toevoegen. Krijg dit — u kunt zelfs uw eigen pdf helemaal zelf samenstellen met ApowerPDF! Heel, heel weinig gratis programma’s laten je PDF’s maken van hele stof, dus als dat is wat je nodig hebt, is ApowerPDF een van je enige opties.

Het is snel te starten, intuïtief in gebruik en volledig gratis. Wat wil je kleine hartje nog meer?

Wat we niet leuk vinden: 

Ok, zodat twee wegen analoog zijn? Nou, we waren niet helemaal waarheidsgetrouw. Het desktopprogramma van ApowerPDF biedt dezelfde functionaliteit … maar het is slechts de gratis proefversie van hun premiumproduct. Dat betekent dat je moet betalen om te spelen. Wat een verrassing toch? Maar goed, je hoeft je geen zorgen te maken: gebruik gewoon hun browserplug-in en je hebt alles wat je nodig hebt in de webapp!

Conclusie: 

ApowerPDF staat niet voor niets bovenaan deze lijst: het is een van de beste gratis online PDF-editors die beschikbaar is. Dit is een goed idee, mensen – bekijk het eens!

2. AbleWord

Wat we hier hebben is een twee-in-één deal! AbleWord is niet alleen een pdf-editor, het is ook een tekstverwerker! Toegegeven, AbleWord is niet de schoonste PDF-editor die er is, maar dat maakt het goed door een van de meest veelzijdige programma’s in deze lijst te zijn. Het kan gemakkelijk pdf’s direct lezen, converteren en bewerken, waardoor u gebruik kunt maken van standaard tekstverwerkingsfuncties zoals zoeken en vervangen, uitlijning, inspringen, opsommingslijsten, tabellen, frames, het toevoegen en vergroten of verkleinen van afbeeldingen, om nog maar te zwijgen van een standaard ingebouwde spellingcontrole.

Je kunt zelfs een PDF converteren naar een Word-document, als dat is wat je moet doen! Anders is het maken van snelle, eenvoudige bewerkingen in een PDF-bestand met AbleWord een eitje. Als je het niet leuk vindt om verbonden te zijn met internet om gratis te werken, zoals het geval is met ApowerPDF, dan zul je AbleWord geweldig vinden!

Wat we leuk vinden: 

We zijn absoluut dol op de simplistische en vertrouwde gebruikersinterface van AbleWord, evenals de vele basisbewerkingsfuncties. Het slaat echt twee vliegen in één klap, waardoor er minder programma’s nodig zijn om op uw machine te installeren om uw werk gedaan te krijgen! En natuurlijk kan het worden gedownload naar uw desktop en gebruikt worden zonder een cent te betalen.

AbleWord geeft je ook de mogelijkheid om een ​​bestand op te slaan in meerdere formaten, waaronder doc, docx, txt, rtf, html en pdf! We maakten geen grapjes over de veelzijdigheid van dit programma! In welk formaat u ook moet werken, AbleWord heeft u gedekt.

Wat we niet leuk vinden: 

Helaas mist AbleWord een aantal alledaagse functies, zoals implementatie van koptekst / voettekst en het bijhouden van documentrevisies. Naar onze mening zijn dit geen dealbreakers, maar het is begrijpelijk als ze voor jou zijn!

Conclusie: 

Het nadeel van AbleWord is dat het niet de beste tekstverwerker op de markt is en ook niet de beste beschikbare PDF-editor. Er zijn echter maar heel weinig programma’s die u de vrijheid geven om beide te doen, dus als u op zoek bent naar het snijvlak van eenvoud en functionaliteit, dan heeft u het gevonden.

3. PDF snoep

Hoewel de suite van bewerkingshulpmiddelen niet zo uitgebreid is als sommige van de andere vermeldingen op deze lijst, is PDF Candy intuïtief, lichtgewicht en nog steeds redelijk functioneel, gezien de prijs van nul dollar. U kunt PDF-bestanden converteren, splitsen en samenvoegen, evenals afbeeldingen uit het bestand extraheren en wijzigen.

U kunt zelfs de metagegevens van uw PDF bewerken en de rechten ervan wijzigen, zodat als u de PDF met tientallen andere mensen deelt, niemand de inhoud kan veranderen behalve u! Het bewerken van metagegevens is ook van onschatbare waarde als u segmenten van een PDF voor juridische doeleinden moet redigeren.

Wat we leuk vinden: 

Het grootste pluspunt van PDF Candy is het gebruiksgemak. Je zult niet struikelen in het donker, wanhopig om erachter te komen hoe het programma werkt – het is allemaal heel eenvoudig en gestroomlijnd. Als je op een werkdag tientallen pdf-bestanden doorbrandt en je hoeft alleen maar basisbewerkingen te maken, dan is PDF Candy zeker de tool voor jou!

Wat we niet leuk vinden: 

Er is niets bijzonders aan PDF Candy, maar als je op zoek bent naar een programma met geavanceerde bewerkingsfunctionaliteit, dan is dit gewoon niet de juiste keuze. Er zijn zeker andere vermeldingen op deze lift die u meer opties bieden als het gaat om het bewerken van bestanden.

Conclusie: 

PDF Candy is een beetje lauw in vergelijking met sommige van de andere vermeldingen op deze lijst, maar het is een prima tool voor mensen die veel PDF-documenten op de werkplek verwerken. Als je een heleboel documenten moet doorbranden zonder er veel complexe wijzigingen in aan te brengen, dan zal PDF Candy de klus klaren!

4. PDF-XChange Editor

Als je op zoek bent naar een programma dat specifiek de tekst in een PDF-bestand kan bewerken, dan is PDF-XChange Editor het juiste programma voor jou. U kunt bestaande tekst zonder problemen wijzigen en verwijderen met PDF-XChange Editor, en het kan zelfs worden aangepast aan lettertypen die niet direct op uw harde schijf zijn geïnstalleerd!

Wat we leuk vinden: 

De grootste pluspunt van PDF-XChange Editor is de lijst met functies, waaronder het toevoegen van opmerkingen, het splitsen van PDF’s, het uitpakken van pagina’s en – dit is de grote, mensen – met behulp van optische tekenherkenning (OCR) om tekst in gescande documenten te identificeren. Dat is juist! Zelfs als uw PDF een gescande afdruk is, pikt PDF-XChange Editor tekst op en kunt u deze naar believen bewerken.

Wat we niet leuk vinden: 

Helaas hebt u geen toegang tot alle functies die PDF-XChange Editor te bieden heeft zonder voor premium te betalen. Er zijn een handvol functies in het programma, zoals veelhoekige vormen of nieuwe tekstvakken, die min of meer achter een betaalmuur zijn vergrendeld – dat wil zeggen dat u deze functies nog steeds kunt gebruiken, maar het zal een watermerk op uw document slaan . Gelukkig verschijnt er een waarschuwingsbericht wanneer u een van deze tools gebruikt, dus u weet dat u uw document niet moet opslaan als u niet wilt dat het een watermerk heeft.

Conclusie:

PDF-XChange Editor is, pond voor pond, een van de beste programma’s in deze lijst. Voor sommige van de functies moet u betalen, maar ze zijn ook een beetje vreemd, dus het is onwaarschijnlijk dat ze voor u functies maken of breken. Wat de standaard bewerkingsfuncties betreft, is alles wat u nodig heeft volledig gratis.

5. Sedja

Net als APowerPDF is Sedja een browsergebaseerde PDF-editor, maar zonder de betaalde desktopcomponent. Oh nou ja! Het is nog steeds gratis en biedt tal van tools: tekst, afbeeldingen en links toevoegen; documenten ondertekenen; opmerkingen toevoegen, en – handig genoeg – om rechthoeken en ellipsen toe te voegen!

Wat we leuk vinden: 

Het grootste pluspunt van Sedja is de uitgebreide lijst met functies, waaronder cloudopslagfunctionaliteit. Je kunt zelfs je opgeslagen document rechtstreeks naar Dropbox of Google Drive sturen, of een deelbare link pakken om naar je vrienden of collega’s te sturen! Die link verloopt echter na een week, dus reken er niet op dat hij voor altijd blijft hangen.

Wat we niet leuk vinden: 

Hier is een enorme waarschuwing over Sedja: het heeft een tijdslimiet van drie uur, waarna het je document verwijdert! Dus als u VEEL werk aan uw PDF moet doen, of als u halverwege wordt afgeleid, moet u ervoor zorgen dat u uw PDF op uw harde schijf hebt opgeslagen. Drie uur is een zeer genereuze tijdslimiet, maar houd er toch rekening mee.

Conclusie: 

Sedja is een geweldige online tool voor het bewerken van pdf’s! Als je liever het gedoe van het downloaden en installeren van een volledig programma overslaat – en een programma dat, zoals PDF-XChange Editor of ApowerPDF’s desktopclient, mogelijk vergrendelde premiumfuncties heeft – is Sedja een uitstekende keuze.

6. PDFsam Basic

Hoewel sommige van de andere vermeldingen op deze lijst geweldig zijn voor algemene PDF-bewerking, is PDFsam Basic erg situationeel: het is een goed ontworpen programma, maar de niet-premium versie is vooral handig voor mensen die een logge PDF moeten kappen document naar de belangrijkste pagina’s. Hoewel dat voor veel gebruikers misschien niet helpt, is het misschien precies wat u zoekt als het verwijderen van onnodige pagina’s uit een document een onderdeel is van uw dagelijkse werk!

Wat we leuk vinden:

Als u één specifiek doel voor ogen heeft, doet PDFsam Basic het echt goed! U kunt geselecteerde pagina’s in uw document extraheren en zelfs pagina’s roteren als ze niet goed zijn gescand – wat, zoals velen van u weten, vaker gebeurt dan niet.

Wat we niet leuk vinden:

Als u een daadwerkelijke inhoudsaanpassing moet doen, zal PDFsam Basic het gewoon niet knippen. Alle functies voor het bewerken van tekst en afbeeldingen zijn verborgen achter een premium betaalmuur, maar u kunt profiteren van een gratis proefperiode om de tools van de premium-versie te gebruiken, als dat absoluut nodig is! Maar als het eenmaal voorbij is, is het voorbij en zit je vast met de beperkte functionaliteit van PDFsam Basic.

Conclusie:

Deze is zeker voor de nichebewerkers. Als u alleen een PDF-document op maat maakt, is het goud. Anders wilt u een van de andere vermeldingen op onze lijst proberen.

7. PDFescape

Net als ApowerPDF heeft PDFescape een gratis online-editor en biedt het ook een premium desktopclient. Het komt natuurlijk met een gratis proefperiode, maar dat duurt maar zo lang!

Wat we leuk vinden:

Met PDFescape kunt u nieuwe tekstvakken maken, eenvoudige geometrische vormen maken – om informatie bijvoorbeeld te verkleinen via “whiteout” – en zelfs eenvoudige tekstveldformulieren maken, wat niet het meest voorkomende is in gratis PDF-editors.

Wat we niet leuk vinden:

Het gratis webgebaseerde onderdeel van PDFescape laat je niet toe om vooraf geschreven tekst te bewerken, dus als dat een must is, is het niets voor jou. Houd er ook rekening mee dat het gebruik van de ‘whiteout’-functie om tekst te verwijderen, in feite geen harde gegevens verwijdert, dus iemand met de nodige vaardigheden om dit te doen, kan geredigeerde gevoelige informatie opnieuw maken als ze dat willen.

Conclusie:

Als uw bewerkingsbehoeften eenvoudig zijn, heeft PDFescape genoeg mojo om de gewenste wijzigingen aan te brengen! Als u absoluut de tekst moet wijzigen die al aan de pdf is toegevoegd, kunt u dat niet, maar gelukkig kunnen andere programma’s die leemte desnoods opvullen.

8. Inkscape

Inkscape’s primaire functie is om afbeeldingen gratis te bekijken en te bewerken, maar maak je geen zorgen! Het bevat ook PDF-bewerkingsfuncties, waarvan sommige veel gratis speciale PDF-editors niet eens hebben! Hoe vreemd is dat?

Wat we leuk vinden:

Gezien het kernontwerp is Inkscape absoluut de beste gratis software voor het bewerken van een beeldzware PDF. Als u het formaat van afbeeldingen wilt wijzigen, ze wilt verwijderen of nieuwe afbeeldingen aan een PDF wilt toevoegen, kan geen enkel ander programma deze verwerken zoals Inkscape!

Wat we niet leuk vinden:

Als je niet zo van grafische ontwerpsoftware houdt, vind je Inkscape’s reeks beeldbewerkingshulpmiddelen misschien een beetje veel. Bovendien is de tool voor tekstbewerking niet zo intuïtief als sommige van de andere vermeldingen in deze lijst.

Conclusie:

Voor degenen onder u die werken met PDF-bestanden die zwaarder zijn dan afbeeldingen, is Inkscape een droom die uitkomt. Als je echter met veel woorden werkt, wil je misschien ergens anders kijken!

9. Smallpdf

Smallpdf lijkt veel op een paar andere vermeldingen in deze lijst: het is gratis en alleen online, en het laat je vormen importeren en nieuwe tekst toevoegen aan een PDF. Gezien de beperkte functionaliteit is de gebruikersinterface supergemakkelijk te gebruiken en het is over het algemeen zeer intuïtieve software.

Wat we leuk vinden:

De sleutel van de functies van Smallpdf is dat het naar behoren werkt, ongeacht welk besturingssysteem u gebruikt! Of je nu een Mac, Windows of Linux-pc gebruikt, je kunt Smallpdf gebruiken.

Wat we niet leuk vinden:

Helaas laat Smallpdf je niet toe om bestaande tekst in PDF-documenten te bewerken. Bovendien heeft het een harde limiet van twee pdf’s per uur, dus als je meerdere documenten hebt waar je doorheen moet werken, heb je pech..

Conclusie:

Als u geen bestaande tekst hoeft te bewerken en u geen account wilt aanmaken of software wilt downloaden, is Smallpdf een geweldige optie. Als u meer geavanceerde functionaliteit nodig heeft of als u nogal wat PDF-documenten achter elkaar wilt bewerken, wilt u ergens anders zoeken.

10. PDFelement Pro

PDFelement Pro heeft het grootste aantal functies van elk item in deze lijst! Het is een verbazingwekkend krachtig, intuïtief programma met één groot nadeel.

Wat we leuk vinden:

Oké, serieus, hier gaan we: directe tekstbewerking, afbeeldingen en links toevoegen, aangepaste watermerken, achtergrondbewerking, kop- en voetteksten, samenvoegen van PDF-documenten, bijsnijden van pagina’s, OCR, insluiten van PDF-formulieren, wachtwoordbeveiliging, EN het is beschikbaar op Windows, macOS, Android en iOS.

PDFelement Pro is de zwaargewicht kampioen van deze lijst. Dat gezegd hebbende…

Wat we niet leuk vinden:

Na die lange, lange lijst met geweldige functies, moet er een grote waarschuwing komen, toch? Welnu, er is: de gratis versie van PDFelement Pro voegt een watermerk toe aan elke pagina van uw PDF-document.

Dat gezegd hebbende, het is niet het meest invasieve watermerk en als u niet op professionele wijze aan een document werkt, kunt u gemakkelijk met dat watermerk leven om gebruik te maken van de rest van de tools die het programma te bieden heeft.

Conclusie:

PDFelement Pro is een geweldig programma als je voorbij de watermerkfunctie kunt komen. De gratis versie verloopt nooit en de lijst met functies is mogelijk inclusief dat je dat watermerk helemaal vergeet zodra je begint met graven in je pdf.

11. PDF-vriend

PDF-maatje

Nog een online-editor! PDF Buddy vereist dat je je aanmeldt voor een account op hun website om documenten te uploaden en te bewerken, maar het is volledig gratis en redelijk intuïtief – vooral vanwege de beperkte functionaliteit.

Wat we leuk vinden:

Een account aanmaken en uw document bewerken gaat snel en gemakkelijk en het kost natuurlijk geen geld. Je kunt niet verslaan, toch?

Wat we niet leuk vinden:

De lijst met functies van PDF Buddy is een beetje aan de lichte kant, en de meer veiligheidsbewuste gebruikers onder u kunnen zich zorgen maken over de beveiliging van documenten die naar hun website zijn geüpload.

Merk ook op: u kunt slechts drie pdf’s per maand gratis bewerken op PDF Buddy, dus als u er een gewoonte van maakt om pdf-documenten te bewerken, werkt dit gewoon niet voor u.

Conclusie:

PDF Buddy is snel en intuïtief en stelt u in staat om zonder veel moeite wijzigingen aan uw documenten aan te brengen. Helaas loopt de klok vrij snel op met een vaste limiet van drie pdf’s per maand, dus dit is zeker niet de eerste editor die we zouden aanbevelen!

12. Formswift

Net als sommige van de andere vermeldingen in deze lijst, is Formswift een enigszins niche, alleen online PDF-editor die het meest nuttig zal zijn voor mensen die een PDF specifiek bewerken om de inhoud ervan in te vullen, bijvoorbeeld als u een NDA of contract om te tekenen voor een werkgever.

Wat we leuk vinden: 

Als u een PDF-document wilt invullen, heeft Formswift veel ongelooflijk handige functies: u kunt tekst en afbeeldingen toevoegen, om nog maar te zwijgen van vinkjes en handtekeningen, stuur het bewerkte document naar uw e-mail of download het direct.

Wat we niet leuk vinden: 

Het gebrek aan andere functies van Formswift maakt het erg praktisch voor de situatie, dus als je de inhoud van een PDF-bestand daadwerkelijk moet wijzigen, wil je ergens anders kijken.

Conclusie: 

Voor degenen onder u die op zoek zijn naar een formuliervullende PDF-editor, hoeft u niet verder te zoeken! Maar als u meer complexe vereisten heeft, wilt u profiteren van een van de andere programma’s op onze lijst.

Daar heb je het! Een dozijn van de beste gratis PDF-editors die internet te bieden heeft! Sommige van die programma’s zijn beslist nuttiger dan andere, en sommige zijn alleen nuttig voor degenen onder u in zeer specifieke situaties – maar we hopen dat we een mooie, afgeronde lijst hebben opgesteld die u naar het product kan leiden dat u nodig heeft, ongeacht jou situatie!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map