Kuinka tehdä WordPress-blogi tai verkkosivusto yksityiseksi

Nopea ja yksinkertainen WordPress-opas WordPress-blogin tekemisestä yksityiseksi ja piilotettuna hakukoneista.

Aiemmissa mini-WordPress-ohjeissa, jotka olen kirjoittanut, olen osoittanut sinulle, kuinka muuttaa tekstin väriä ja kuinka siirtää ilmainen WordPress.com-blogi itse isännöimään WordPress.com-sivustoon..


Tällä kertaa kyse on blogisi yksityistämisestä. Käytitpä blogiasi kaupallisista syistä tai yksinkertaisesti tapaa jakaa matkojasi ja ajatuksiasi ystävien ja perheen kanssa, useimmille ihmisille pitää siitä, että heidän viestinsä ovat julkisia. Google ja muut hakukoneet johtavat enemmän kävijöitä sivustoosi, mikä lisää artikkeleidesi suosiota ja ehkä lisää mainostuloja.

Mutta joskus haluat pitää WordPress-blogin yksityisenä. Kuinka voit tehdä sen? Vastaus riippuu siitä, millaista yksityisyyttä haluat.

Tee yksittäinen viesti yksityiseksi

Joskus haluat pitää suurimman osan sivustosi sisällöstä vapaasti näkyvissä kävijöille, mutta siellä on yksittäinen viesti, video, podcast tai valokuva, jonka haluat pitää yksityisenä.

On monia syitä, miksi ihmiset päättävät tehdä yksittäisen viestin yksityiseksi. Ehkä haluat jakaa vauvavalokuvia vain tietyn perheenjäsenten ja ystävien ryhmän kanssa. Ehkä haluat jakaa valokuvia ja tekstiä iltaisin, mutta et halua, että työnantajasi tai koulu näkee niitä. Ehkä työskentelet yrityksellesi ideoiden parissa, jotka eivät ole vielä valmiita jakamaan yleisölle. Ehkä olet opettaja ja haluat jakaa materiaaleja vain oppilaidesi kanssa. Tai ehkä haluat vain jakaa joitain yksityisiä ajatuksia, joista et halua koko Internetin keskustelevan.

Jos haluat tehdä yhden (tai useamman) viestistäsi yksityisen, mutta ei koko blogin, tee nämä vaiheet:

Tee aiemmin julkaistu julkinen viesti yksityiseksi

Jos olet jo kirjoittanut artikkelin ja se julkaistiin, et voi suojata sitä tietyiltä arkistoilta ja verkkokaapimilta. Mutta voit estää ihmisiä pääsemästä siihen tulevaisuudessa.

Valitse hallintapaneelista Viestejä ja napsauta sitten Kaikki viestit.

Sieltä näet luettelon kaikista viesteistäsi. Napsauta sitä, jonka haluat tehdä yksityiseksi Nopea muokkaus.

Sieltä etsi sana näkyvyys ja muuta asetukset yksityisiksi. Voit valita, että viesti näkyy vain sinulle (samoin kuin kenelle tahansa muulle, joka on blogisi järjestelmänvalvoja tai toimittaja), tai valita salasanan.

Kirjoita yksityinen viesti

Jos kirjoitat aivan uutta viestiä ja haluat tehdä siitä yksityisen, katso näytön oikeasta yläkulmasta. Siellä näet julkaisutoiminnot, missä se sanoo näkyvyys. Valitse ”yksityinen” ja päätä sitten lisätäko salasana vai ei.

Huomaa: Sinun EI tarvitse lisätä salasanaa, jotta viesti olisi yksityinen. Jos viesti on yksityinen, mutta sillä ei ole salasanaa, hakukoneet eivät indeksoi sitä, ja vain sinä ja muut blogisi toimittajat / järjestelmänvalvojat näet sen. Yksityiset viestit, joissa on salasana, voivat nähdä kaikki, joilla on salasana.

Tee koko WordPress-blogi tai -sivusto yksityiseksi

Monet ihmiset haluavat tehdä koko bloginsa yksityiseksi useista syistä. Sillä, että jaat henkilökohtaisia ​​tietoja tunneistasi, haluat jakaa valokuvia tietyn perheenjäsenten ja ystävien kanssa tai haluatko vain kehittää ajatuksiasi yksityisesti, on helppoa ja helppoa tehdä koko blogiisi yksityinen.

Huomaa: jos blogisi oli aiemmin julkinen, on mahdollista, että blogisi kopioita tai valokuvia on saatavana jossain eri arkistoissa. Mutta kun teet blogisi yksityiseksi, Googlen kaltaiset hakukoneet eivät enää käy (tai linkitä sivustoosi), ja suuri yleisö ei näe mitään sivustollasi. Uusien tietosuoja-asetusten voimaantulo voi viedä muutaman minuutin.

Jos haluat tehdä koko blogin yksityiseksi, toimi seuraavasti:

 • Mene blogin kojelautaan.
 • valita asetukset.
 • Valitse sitten sieltä yksityisyys.
 • Näet kolme vaihtoehtoa: julkinen, piilotettu ja yksityinen. Jos valitset Piilotettu, hakukoneet eivät enää linkitä sivustoosi, mutta kuka tahansa, jolla on blogin osoite, näkee kaiken. valita yksityinen tehdä blogistasi yksityinen.

Kun olet valinnut yksityinen, vain sinä (ja tarvittaessa blogin ylläpitäjät / toimittajat) näet sivuston. Jos haluat jakaa sivustosi valitun ihmisluettelon kanssa, toimi seuraavasti:

 • Mene blogin kojelautaan.
 • Klikkaa Sivustoni.
 • Klikkaa Ihmiset ja sitten Lisätä.
 • Sinulle pyydetään lisäämään henkilön sähköposti tai hänen WordPress-käyttäjänimi. Lisää tiedot ihmisistä, jotka haluat kutsua pääsemään sivustoosi.
 • Jokaiselle blogiisi kutsuvalle henkilölle annetaan rooli.

Jokaisella henkilöllä olevat roolit määräävät, mitä he voivat tehdä tai nähdä blogissasi. Olettaen, että olet jo tehnyt blogiisi yksityisen, tässä on roolien eri vaihtoehdot:

 • katsoja – Tämä henkilö voi nähdä kaiken blogissasi ja jättää kommentteja, mutta ei mitään muuta.
 • Järjestelmänvalvoja – Tämä henkilö voi käyttää, tarkastella ja muuttaa mitä tahansa blogiisi. Jokainen lisäämäsi järjestelmänvalvoja voi tehdä ehdottomasti mitä tahansa, myös poistaa blogin, joten valitse uudet järjestelmänvalvojat huolellisesti!
 • toimittaja – Tämä henkilö voi tarkastella blogiasi, kommentoida ja muokata kaikkia blogiisi kirjoitettuja viestejä, myös omaasi.
 • kirjailija – Kirjailija pystyy tarkastelemaan blogiasi, kommentoimaan ja lähettämään uutta sisältöä käyttämällä WordPress-käyttäjän nimeään rivinä.
 • avustaja – Samanlainen kuin tekijä, avustaja voi tarkastella blogiasi, kommentoida ja lähettää uutta sisältöä käyttämällä WordPress-käyttäjän nimeään rivinä. Suurin ero on, että avustajat eivät voi lähettää mediaa sivustoosi tai poistaa kommentteja.

Jos haluat muuttaa henkilön pääsyä blogiisi, siirry yllä oleviin vaiheisiin noudattamalla yllä olevia ohjeita Ihmiset osiossa. Valitse käyttäjä, jota haluat muokata, ja muuta joko tilaa tai poista se.

Ja siinä se on!!!

Ei ole väliä, isännöitkö omaa WordPress-versiota vai käytätkö WordPressin ylläpitämää ilmaista blogia, kaikki yllä olevat vaihtoehdot ovat sinulle käytettävissä. Muutamalla napsautuksella napilla on mahdollista tehdä joko yksi viesti yksityiseksi tai koko blogi yksityiseksi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map