Kako pronaći svoju WordPress prijavu

Nekoliko je stvari frustriranije od instaliranja i postavljanja WordPress web mjesta samo da biste zaboravili kako se ponovno prijaviti. Bilo da se radi o web lokaciji koju administrirate ili je web stranica koju ste postavili za klijenta, lako je zaboraviti korake potrebno za prijavu na web mjesto WordPressa.


Srećom, nakon što shvatite kako se prijaviti na WordPress web mjesto, imate nekoliko sjajnih opcija kako osigurati da nikad više ne zaboravite postupak prijave..

Što je stranica za prijavu?

Budući da je WordPress internetski sustav upravljanja sadržajem, možete se prijaviti na WordPress web mjesto iz bilo kojeg preglednika, a ne treba vam nikakav poseban softver. Stoga WordPress koristi poseban URL ili web stranicu za postupak prijave.

Nakon što se prijavite, možete upravljati svojim profilom, prilagoditi postavke, promijeniti temu, ažurirati ili instalirati dodatke i izvršiti druga prilagođavanja na web mjestu WordPress. Nakon što se prijavite, bit ćete poslani izravno na administrativnu stranicu ili zaslon administratora.

Bilješka: Dozvole što možete, a što ne možete raditi na zaslonu administratora određuje vaša uloga korisnika.

Kako se prijaviti u WordPress

Za uobičajenu instalaciju WordPress-a, vaše WordPress datoteke nalaze se u osnovnom direktoriju vaše domene. Vaša domena je osnovna adresa web stranice na kojoj se nalazi vaša web stranica WordPress. Na primjer, “www.MyAwesomeBlog.com” može biti domena.

Stranica za prijavu obično se nalazi kod URL-a koji je imenu “domene” dodan “/ admin /” ili “/ login /”. U gornjem primjeru, stranica za prijavu nalazi se na adresi “www.MyAwesomeBlog.com/admin/” ili “www.MyAwesomeBlog.com/login/”.

Ako ste, međutim, instalirali WordPress podmapa ili poddirektorijum, morat ćete upotrijebiti dodatak “/ admin /” ili “/ login /” URL-u podmape ili URL-a poddirektorije..

Na primjer, vaša stranica za prijavu može se pronaći na adresi “www.MyAwesomeBlog.com/wordpress/login/” ili “www.MyAwesomeBlog.com/wordpress/admin/”.

Isto tako, ako ste instalirali WordPress u poddomeni, morat ćete na kraj poddomene dodati “/ admin /” ili “/ login /”, što bi moglo izgledati poput “blog.MyAwesomeBlog.com/admin/” ili “m.MyAwesomeBlog.com/login/”.

Kad dođete na stranicu za prijavu, morat ćete predočiti svoje vjerodajnice. Ako ste zaboravili zaporku, WordPress vam može poslati e-poštu kako biste je ponovo postavili. WordPress će poslati e-poštu na adresu koju ste koristili prilikom instaliranja WordPress-a, pa provjerite odgovarajući račun. Ako ne vidite e-poštu za resetiranje zaporke u roku od pet minuta, provjerite mape “smeće” i “neželjena pošta”.

Kako osigurati da više nikada nećete zaboraviti svoju stranicu za prijavu

Ako upišete svoju domenu i dodate “/ admin /” ili “/ login /”, otvorit ćete se na stranici za prijavu, ali to je mnogo posla. Stoga je najlakši i najbrži način za pamćenje stranice za prijavu označiti je pomoću preglednika.

Ako upotrebljavate Chrome, kliknite “Oznake” i onda “Označi ovu stranicu.”

Ako koristite Safari, kliknite “Oznake” i onda “Dodajte oznaku.”

Ako koristite Firefox, kliknite “Oznake” i onda “Označi ovu stranicu.”

Ako koristite Opera, kliknite “Oznake” i onda “Dodajte oznakama.”

Obavezno zapamtite gdje ste označili svoju stranicu za prijavu!

Važno je imati na umu da svaki preglednik radi drugačije. Nakon što ste posjetili svoju stranicu za prijavu i uspješno predstavili svoje vjerodajnice, preglednik će vas možda pitati želite li ostati prijavljeni. Tako ćete ubuduće jednostavno ići izravno na administratorski ekran bez potrebe da se svaki put prijavljujete. , Imajte na umu da koliko dugo ćete biti prijavljeni ovisi o postavkama kolačića vašeg preglednika.

Dodavanje veze za WordPress izbornik

Ako u preglednik ne želite dodati oznaku koja povezuje na vašu stranicu za prijavu ili jednostavno želite alternativni način prijave (na primjer, ako se redovito prijavljujete s različitih računala), možete dodati vezu na izbornike web-mjesta WordPress.

Na zaslonu administratora WordPressa kliknite na “Izgled” na lijevoj strani, a zatim “Izbornici”. Odaberite izbornik koji želite prilagoditi i kliknite na “Prilagođene veze”. Na tom mjestu navedite URL koji vodi do vaše stranice za prijavu. Zatim kliknite na “Dodaj u izbornik”. Također ćete trebati stvoriti ime za ovu vezu, pa je slobodno nazovite “Prijava” ili nešto slično.

Ako želite, prilagodite položaj nove veze u hijerarhiji izbornika. Zatim kliknite “Spremi izbornik” da biste spremili svoje odabire. Vezu možete dodati na stranicu za prijavu iz zadanog glavnog izbornika i / ili bilo kojeg podizbornika.

Nakon što se veza za prijavu doda u izbornik, moći ćete je koristiti izravno sa svoje WordPress web lokacije jednim klikom.

Napomena: postojanje veze za prijavu na izbornik posebno je korisno ako vaša web stranica WordPress ima registrirane korisnike, posebno korisnike koji imaju korisničku ulogu Contributor, Editor ili Authors. Tako će se i oni lakše prijaviti na vašu web stranicu.

Dodavanje veze za prijavu na bočnu traku ili podnožje programa WordPress

Treća opcija za stvaranje stalne veze na vašoj stranici za prijavu je dodavanje kao widgeta. WordPress widgeti ugrađeni su u alate koji vam omogućuju brzo obavljanje uobičajenih funkcija, uključujući prijavu na WordPress web mjesto.

Na zaslonu administratora kliknite na „Nastupi” u lijevom stupcu, a zatim odaberite „Sprave”. Widget koji se u ovom slučaju želite naziva se “Meta”. Zatim možete povući Meta widget na bilo koje postojeće bočne trake ili područje podnožja. “Meta” je dodatak koji vam omogućuje obavljanje brojnih funkcija izravno povezanih s radom vaše web stranice WordPress.

Kako prilagoditi stranicu za prijavu na WordPress

Iako standardna WordPress stranica za prijavu dobro funkcionira, neki administratori radije je prilagode kako bi bolje odgovarali njihovim potrebama. Srećom, WordPress je dizajniran za prilagođavanje na gotovo svim razinama, uključujući i stranicu za prijavu.

Prilagođavanjem stranice za prijavu možete promijeniti pozadinu, zamijeniti WordPress logotip jednim odabranim, prilagoditi izgled polja za prijavu, odabrati drugi URL za prijavu i izvršiti druge promjene. No budući da ne postoji način prilagođavanja stranice za prijavu s administracijskog zaslona, ​​preporučuje se da samo programeri i napredni WordPress korisnici pokušaju izmijeniti izgled svog zaslona za prijavu..

Izgled i izgled stranice za prijavu na WordPress NIJE određen temom web mjesta. Stoga ćete trebati stvoriti neku vrstu datoteke “mini teme” da biste promijenili izgled stranice za prijavu.

Prvo pronađite “/prijaviti se” mapu u vašem WordPress direktoriju i stvorite novu .txt datoteku pod nazivom „Custom-login-styles.css.” Zatim otvorite temu svoje WordPress teme „Functions.php” datoteku i dodajte ovaj kôd:

funkcija my_custom_login () {
jeka ”;
}
dodavanje (‘login_head’, ‘my_custom_login’);

Možete promijeniti pozadinu stranice za prijavu tako što ćete izvršiti izmjene u datoteci “custom-login-styles.css” poput:

body.login {
pozadinska slika: url (‘home-bg.jpg’);
pozadina-ponavljanje: ne-ponavljanje;
pozadinski prilog: fiksna;
pozadinski položaj: centar;
}

Napomena: Obavezno zamijenite “home-bg.jpg” datotekom slike po vašem izboru. Također provjerite je li slika datoteke spremljena u istoj mapi “/ login” u kojoj se čuva datoteka “custom-login-styles.css”..

Možete promijeniti WordPress logotip sa svojim vlastitim mijenjanjem datoteke “custom-login-styles.css” datoteke na sljedeći način:

.prijava h1 a {
pozadinska slika: url (‘login-logo.png’);
}

Bilješka: Obavezno zamijenite “login-logo.png” datotekom slike po vlastitom izboru. Također provjerite je li nova datoteka slike logotipa spremljena u istoj mapi “/ login” u kojoj se čuva datoteka “custom-login-styles.css”..

Izgled prijavnog obrasca možete promijeniti unošenjem promjena u datoteku “custom-login-styles.css”. Možete promijeniti veličinu fonta, boju fonta, boju obruba, obrub obruba i boju polja za unos teksta..

Evo primjera:

.naljepnica za prijavu {
veličina fonta: 12px;
boja: # 555555;
}

.prijava za unos [type ="tekst"] {
boja pozadine: #ffffff;
border-color: #dddddd;
-web-granica-radijus: 4px;
}

.prijava za unos [type ="lozinka"] {
boja pozadine: #ffffff;
border-color: #dddddd;
-web-granica-radijus: 4px;
}

Uklanjanje veze izgubljene lozinke

Ako želite, možete ukloniti i “Izgubili ste lozinku?” link do stranice za prijavu. To se ne preporučuje! Jedini razlog zašto biste to ikada željeli je ako je netko preuzeo vaš račun e-pošte, ali se sjećate svoje web lokacije WordPress.

Za uklanjanje “Izgubili ste lozinku?” vezu, dodajte ove redove u svoju prilagođenu CSS datoteku:

p # nav {
prikaz: nijedan;
}

Promjena URL-a za preusmjeravanje

Također možete promijeniti na koju ste web stranicu poslani nakon što se uspješno prijavite. Zadano je da prijeđete izravno na nadzornu ploču (ili administratorski zaslon), ali možda radije šaljete korisnike (ali ne administratora!) Na početnu stranicu ili na prilagođena odredišna stranica.

Da biste to učinili, morat ćete dodati neki kôd u datoteku “function.php” web lokacije:

funkcija admin_login_redirect ($ redirect_to, $ zahtjev, $ user)
{
globalni $ user;
if (isset ($ korisnik)->uloge) && is_array ($ korisnik)->uloge)) {
ako (in_array ( "administrator", $ korisnika->uloge)) {
vratiti $ redirect_to;
} else {
vratiti se kući_url ();
}
}
drugo
{
vratiti $ redirect_to;
}
}
add_filter ("login_redirect", "admin_login_redirect", 10, 3);

Zapamti me vezu

Kada odete na web stranicu za prijavu, vidjet ćete opciju “Zapamti me” koja se NE potvrđuje. Možete to promijeniti ako je zadano provjereno (ili aktivirano) dodavanjem nekoliko redaka koda u datoteku “function.php” na vašoj web lokaciji..

funkcija prijava_provjerena_remember_me () {
add_filter (‘login_footer’, ‘Rememberme_ provjeren’);
}
dodavanje (‘init’, ‘login_ provjereno_remember_me’);

funkcija Rememberme_ provjereno () {
jeka "document.getElementById (‘Rememberme’). provjeren = istina;";
}

Prijava je jednostavna

Postoje četiri načina za pristup stranici za prijavu na WordPress: upisivanje URL-a izravno, označavanje URL-a preglednikom, stvaranje stavke u WordPress izborniku koja se povezuje na URL za prijavu i dodavanje widget-a “Meta” na bočnu traku i / ili podnožje područje vaše web stranice WordPress.

Također možete lako prilagoditi izgled i izgled svoje WordPress stranice za prijavu pomoću CSS-a i unošenjem nekoliko izmjena u svoje osnovne datoteke. Prilagođavanje stranice za prijavu zaista je lijep dodir kada dizajnirate WordPress web mjesto za klijenta ili kada želite dodati bitne elemente marke u svoju web stranicu WordPress. I ne samo to, već prilagođena stranica za prijavu sigurno će impresionirati posjetitelje vaše WordPress web stranice!

Nadam se da vam je ovaj vodič bio koristan.

Možda želite pogledati kako zarađujem svoje WordPress web stranice svojim vodičem za zarađivanje novca blogging ili mojim epovima Kako zaraditi novac na mreži.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map