Hvorfor er WordPress gratis og hva er de skjulte kostnadene?

Konkurransen om utvikling av nettsteder og webhotell er så hard at alle som ønsker å opprette en webside eller starte en blogg kan komme i gang med en full pakke for nesten ingenting. Når du går bedre, kan du starte et bloggsted på WordPress gratis.


 • Hvorfor er WordPress gratis?
 • Hva er fangsten?
 • Hva er de skjulte kostnadene?

“Du får ikke” gjeld for tiden “, sier det gamle ordtaket fra Yorkshire, og det er derfor disse spørsmålene dukker opp umiddelbart. Vi svarer på disse spørsmålene og mer, slik at du kan få en bedre forståelse av hva som gjør WordPress gratis, hvilke funksjoner som kommer gratis og hvilke funksjoner du må betale ekstra for å legge til nettstedet ditt.

Vanlige spørsmål om WordPress

Den beste måten å undersøke de forskjellige funksjonene og fordelene ved den gratis WordPress-plattformen er å sende inn alle mulige spørsmål og gi svar til hver enkelt av dem. Med det målet i tankene, la oss se på det første spørsmålet.

Hva er åpen kildekode-programvare?

WordPress er gratis fordi det er åpen kildekode-programvare. Open source er offentlig tilgjengelig programvare som lar brukeren legge til den, endre og distribuere den på hvilken som helst måte de vil. Ifølge Openource.com, “åpen kildekode-prosjekter, produkter eller initiativer omfavner og feirer prinsipper for åpen utveksling, samarbeidsdeltakelse, rask prototyping, åpenhet, meritokrati og samfunnsorientert utvikling.” Programmerere kan legge til funksjoner for å forbedre open source-programvaren eller for å fikse deler av programmet som ikke alltid fungerer riktig.

Ta bort: Open source-programvare er programvare som er tilgjengelig for publikum for å forbedre og fritt distribuere.

Hvorfor selges ikke WordPress som programvare?

Som åpen kildekode-programvare er WordPress et samfunnsprosjekt der titusenvis av mennesker har gjort, bidrar til funksjonaliteten til programvaren du nå har tilgang til. Du kan bare forestille deg vanskelighetsgraden som følger av forsøk på å selge programvare med så mange bidragsytere. Å jobbe ut hvem som skulle få hvilken del av inntektene som ble produsert for hvilke bidrag som ville være nærmest umulige.

Ta bort: Som nevnt ovenfor, er filosofien bak open source-programvaren prinsippene for samarbeid og åpen utveksling, så det er ikke fornuftig å prøve å selge noe som titusenvis av mennesker har bidratt til; hvis det til og med var mulig.

Er WordPress copyrightfritt?

WordPress er opphavsrettsbeskyttet, men det er lisensiert på en spesiell måte slik at bidragene til hver programmerer er beskyttet av copyright. Den spesielle typen lisenser er kjent som General Public License. CyberChimps gir en god beskrivelse, og sier at GPL “gir mottakerne av et dataprogram rettighetene om” Free Software Definition. ” , men til slutt opprettholder opprinnelige copyright betingelser. ” Følgelig, selv om programmerere har lov til å endre, bruke og omfordele koden i programvaren, er enhver resulterende endring beskyttet av copyright under GPL for WordPress.

Ta bort: Nei, WordPress er ikke copyrightfritt. Den følger GPL copyright protokoller slik at alle tillegg og endringer blir lagt til i opphavsretten.

Er alle premium WordPress-temaer og plugins-lisensiert GPL?

Disse temaene som i stor utstrekning bruker WordPress-funksjonalitet, anses å være et derivat av WordPress, så de er lisensiert under WordPress GPL. I følge WordPress.org kan den offisielle juridiske uttalelsen om statusen til temaer og plugins oppsummeres i en setning: “PHP i WordPress-temaer må være GPL, kunstverk og CSS kan være, men er ikke påkrevd.” https://wordpress.org/news/2009/07/themes-are-gpl-too/ På grunn av denne lovligheten, støtter og støtter WordPress bare tema og plugins som er 100% GPL og funksjonalitet uten javascript og CSS ville være ekstremt begrenset.

Take Away: Premium WordPress-temaer og plugins er i hovedsak lisensiert GPL.

Er GPL arvet av innhold publisert med WordPress?

Dette spørsmålet er litt vanskeligere å svare på. Vi bruker et eksempel for å hjelpe deg. Som de fleste WordPress-brukere skriver du ditt eget innhold eller legger ut bilder på bloggen din som er originalt verk. Dette innholdet er ditt eget arbeid, og du eier full opphavsrett til innholdet. Imidlertid, hvis innholdet ditt er en demonstrasjon av hvordan du bruker en bestemt WordPress-funksjon og inkluderer eksempler fra WordPress-programvare, vil det spesifikke blogginnlegget falle under GPL-lisensen fordi koden som brukes i eksempler er et derivatverk..

Take Away: Ditt publiserte kunstverk, bilder, skriftlig innhold osv. Arver ikke GPL.

Hvis det er gratis, hvordan tjener noen penger med WordPress?

Dette er spørsmålet som forstyrrer folk fordi det ikke gir mening at et selskap vil investere så mye tid, krefter, båndbredde osv. I noe som absolutt ikke gir overskudd. Det enkle svaret er at produkter eller tjenester som er basert på WordPress open source programvare er inntektskilder. Husker du spørsmålet om hva som er de skjulte kostnadene? For et mer detaljert svar, la oss ta et øyeblikk å skape et skille mellom WordPress.com og WordPress.org:

WordPress.com

Dette er gratisversjonen av WordPress, som inkluderer mange begrensninger. Her er noen av funksjonene for sammenligning:

• begrensede temaer
• plugins er ikke tillatt
• gratis hosting med 3 GB lagringsplass
• brukere har ikke lov til å selge annonser
• WP-merkevarebygging er alltid til stede
• SEO-kontroll er begrenset
• kan ikke opprette en nettbutikk
• kan ikke opprette et medlemskapsside

Disse begrensningene kan tas bort ved å kjøpe visse premiumfunksjoner.

WordPress.org

Til sammenligning har ikke WordPress.org alle begrensningene i gratisversjonen. Slik blir de samme funksjonene håndtert:

• full temastøtte
• alle plugins er tillatt
• du ​​kjøper domeneregistrering og hosting med forskjellige lagringsnivåer
• frihet til å selge annonser og beholde det du lager
• nettstedet ditt er fri for WP-merkevarebygging
• du ​​har alle SEO-funksjonene tilgjengelige
• du ​​kan opprette en nettbutikk
• du ​​kan opprette et medlemskapsside.

Andre produkter og tjenester basert på WordPress

Virksomheter med flere millioner dollar er bygget rundt WordPress ved å lage kommersielle temaer og plugins samt tilby WordPress-hosting. I tillegg tilbyr WordPress-konsulenter og utviklere ofte tjenester til kunder som ber om tilpassede applikasjoner, plugins, temaer osv.

Take Away: Stikkordet du må huske på når du diskuterer WordPress er ordet “begrenset.” Gratis WordPress er begrenset, men den kommersielle versjonen er det ikke. I tillegg tjenes det penger på kommersielle produkter som er basert på WordPress og av utviklere som opprettet tilpassede produkter for sine kunder.

Mer om WordPress

Selv om du burde ha de fleste av spørsmålene dine om WordPress besvart, kan det å rydde opp eventuelle andre problemer eller spørsmål du måtte ha om WordPress sannsynligvis oppnå gjennom å gi deg litt mer proprietær informasjon om WordPress.

WordPress-varemerket

WordPress-logoen, så vel som ordene WordPress og WordCamp, er registrerte varemerker som eies av WordPress Foundation, og koden er utgitt som åpen kildekode under GPL-copyrightbegrensninger. Fordi det opererer WordPress under GPL, må det skilles mellom nettsteder eller ressurser som er offisielle, varemerkesider og de som er samfunnsdrevet. I utgangspunktet inkluderer ikke fellesskapsdrevne nettsteder ordet “WordPress” i domenenavnet sitt. I stedet benytter ethvert samfunnsdrevet nettsted, som ønsker å knytte sitt domene til WordPress, WP.

Take Away: Vær forsiktig med nettsteder som bruker hele navnet “WordPress” i domenenavnet sitt. Med mindre de er sanne offisielle, varemerkesider, kjenner og respekterer legitime fellesskapsnettsteder bygget rundt WordPress varemerkepolitikken til WordPress og vil bruke WP i stedet.

Kostnader involvert i bruk av WordPress

Ved å svare på noen av spørsmålene ovenfor, viste vi hvordan WordPress.com er gratis, men hva du kan gjøre på ditt WordPress.com-nettsted er begrenset. De som finner det nødvendig å fjerne noen av disse begrensningene, kan benytte seg av WordPress-hosting og andre funksjoner for å fullt ut utvikle nettstedet deres slik at det passer deres behov. Det er her kostnadene ved å bruke WordPress kommer inn.

Selv om du kanskje må betale for et domenenavn eller hosting, er det vertsider som krever mindre enn $ 3 per måned for akkurat denne tjenesten. I tillegg velger mange også å betale for plugins eller tilpassede temaer for å markedsføre sine egne unike merkeutforminger og funksjoner.

Bluehost er et slikt selskap som tilbyr WordPress hosting for bare $ 2,95 per måned, pluss at du får et GRATIS DOMENNAVN. Du kan bruk denne lenken for å få dette tilbudet. 

Ta bort: For en tilfeldig blogger vil det gratis, begrensede WordPress-nettstedet trolig fungere helt fint, men alle som har til hensikt å drive forretning og utvikle et merke ved hjelp av WordPress-programvare vil være bedre tjent med å betale for et unikt domenenavn og tilpassede merkeutforminger.

Hvis du planlegger å tjene penger på nettet med bloggen din, er det viktig å eie ditt eget domene og hosting fordi det er begrensninger i å bruke gratis versjon av WordPress (WordPress.com) og hva du kan gjøre med tanke på å markedsføre andres tjenester og produkter.

Konklusjon

Ordtaket, “Du får ikke gjeld foreløpig,” ringer vanligvis sant. Når det gjelder WordPress, kan du få et gratis, begrenset nettsted for blogging med det meste av det du trenger for å opprette en blogg og en tilfeldig tilstedeværelse på nettet. WordPress.com er en fin måte å få føttene våte i design og utvikling av nettsteder; kanskje til og med begynne å etablere deg som en ekspert på visse områder. Imidlertid vil de som trenger et mer omfattende nettsted for å utvikle virksomhet, oppleve at de gratis WordPress-alternativene er veldig begrensede og noe mangler når det gjelder å etablere merkevare anerkjennelse og gi et overskudd fra innsatsen din.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map